Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2022,
7.51

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

finale Glasgow Pokal Billie Jean King

Četrtek, 10. 11. 2022, 7.51

1 leto, 5 mesecev

Glasgow, zaključni turnir pokala Billie Jean King

Zmaga Slovaške, Švice, Španije in ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jil Teichmann | Veselje Jil Teichmann in njenih švicarskih kolegic. | Foto Reuters

Veselje Jil Teichmann in njenih švicarskih kolegic.

Foto: Reuters

Na finalnem turnirju pokala Billie Jean King v Glasgowu so se danes zmag veselile Slovaška v dvoboju z Belgijo, Švica proti Italiji in Španija proti Kazahstanu.  V dvoboju med Poljsko in ZDA so Američanke slavile šele po odločilni igri dvojic, ko sta bili uspešni Coco Gauff in Caty McNally.

Andreja Klepač, Andrej Kraševec, Kaja Juvan
Sportal Kitajke vljudnostno zavračajo vlogo favoritinj, oslabljene Slovenke upajo na presenečenje

Popoldan je Slovaška že po posamičnih dvobojih ugnala Belgijo. Viktoria Kuzmova je bila s 6:2, 7:6 (7) boljša od Ysaline Bonaventure, Anna Karolina Scmiedlova pa je s 5:7, 6:2, 6:3 ugnala Maryno Zanevsko. V dvoboju dvojic so Belgijke poraz omilile.

V skupini B imajo zdaj tri reprezentance še vedno priložnost za prvo mesto, ki vodi v polfinale, saj je Avstralija že v torek premagala Slovaško z 2:1.

V skupini A sta na prvi tekmi Jil Teichmann in Belinda Benčič priigrali odločilni točki za Švico že v posamičnih dvobojih proti Italiji. Prva je s 6:3, 4:6, 7:6 (5) premagala Elisabette Cocciaretto, druga pa s 7:5, 6:3 Jasmine Paolini. Švicarki sta dobili tudi tekmo dvojic.

V večernem delu pa so v isti skupini Španke ugnale Kazahstanke. Po posamičnih dvobojih so povedle z 2:0. Najprej je Nuria Parrizas-Dias premagala Julijo Putincevo s 6:4, 2:6 in 7:6 (5). V drugem obračunu pa je Paula Badosa premagala Eleno Ribakino s 6:2, 3:6 in 6:4.

Caty McNally in Coco Gauff sta ZDA z zanesljivo zmago priigrali vodstvo proti Poljakinjam. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Caty McNally in Coco Gauff sta ZDA z zanesljivo zmago priigrali vodstvo proti Poljakinjam. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V skupini D sta se pomerili ZDA in Poljska, ki nastopa brez prve igralke sveta Ige Swiatek. Najprej je Danielle Collins premagala poljsko tekmico Magdaleno Frech s 6:4, 3:6, 7:6 (2), nato pa so Poljakinje preko Magde Linette dvoboj izenačile.

Linette je bila po treh nizih s 6:4, 4:6, 6:2 boljša od Američanke Madison Keys. Po izenačenju so se v ameriškem taboru odločili za močnejšo postavo v dvojicah. Coco Gauff in Caty McNally sta bili gladko, po le 47 minutah igre s 6:1 in 6:2 boljši od poljske naveze Magda Linette - Alicja Rosolska.

Preberite še:

finale Portorož Siniakova RIbakina
Sportal Za uvod v Glasgowu zmagi Avstralije in Kazahstana
Ne spreglejte