Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 6. 2021,
17.57

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Natisni članek

Ashleigh Barty Kaja Juvan WTA Tamara Zidanšek Wimbledon

Torek, 29. 6. 2021, 17.57

2 leti, 9 mesecev

Wimbledon (WTA), 2. dan

Zidanškova v Wimbledonu ni bila kos Pliškovi, Sereno Williams ustavila poškodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Tamara Zidanšek | Slovenska junakinja Pariza Tamara Zidanšek na travi ni bila kos Karolini Pliškovi. | Foto Gulliver/Getty Images

Slovenska junakinja Pariza Tamara Zidanšek na travi ni bila kos Karolini Pliškovi.

Foto: Gulliver/Getty Images

Danes bosta v Wimbledonu igrali dve slovenski igralki. Tamara Zidanšek, velika junakinja nedavno končanega OP Francije, kjer se je zavihtela med štiri najboljše, je morala v uvodnem krogu priznati premoč Čehinji Karolini Pliškovi. Na svoj uvodni dvoboj še čaka naša Kaja Juvan, na zelenico bo stopila v sredo. Večji del ponedeljkovega sporeda prvega kroga so namreč zaradi dežja prestavili na danes, današnje tekme pa so bile prestavljene na jutri. Že danes pa se je poslovila ameriška zvezdnica Serena Williams, ki je morala dvoboj prvega kroga proti Belorusinji Aljaksandri Sasnovič zaradi poškodbe gležnja predati v prvem nizu pri rezultatu 3:3.

Roger Federer - wimbledon 2021
Sportal Federer se je namučil, nato je Francozu obrnilo koleno

Tamara Zidanšek, trenutno naša najboljša teniška igralka, je imela že v uvodnem krogu zelo zahtevno nasprotnico. Na nasprotni strani mreže ji je stala Karolina Pliškova, osma nosilka turnirja in nekdaj prva igralka sveta. Čehinja je bila na koncu boljša in zmagala z izidom 7:5 in 6:4. Igralki sta na igrišču preživeli eno uro in 18 minut.

Na travi se vse odvija zelo hitro

"Na travi se vse zelo hitro odvija. Potem pa ona s svojim servisom ne daje veliko možnosti. Nato nekako čutiš, kot da moraš dobiti vse svoje servisne igre. Mogoče udariš kakšno žogo hitreje, težko nadziraš dogajanje. Vse se odvija zelo hitro. Tudi danes so odločale malenkosti. Vseskozi sem imela 'break' prednosti. In potem, ko je dobila nazaj ta 'break', se je vse hitro odvilo," je po dvoboju za Radio Slovenija dejala Zidanškova.

Konjičanka je nato sicer čutila, da lahko igra s Čehinjo, nekdanjo številko ena ženskega tenisa, a je imela Pliškova vselej pravi odgovor.

"Od žogice za niz naprej, je začela bolje vračati servise, bolje udarjati žogice in servirati. Mogoče si je v tistem trenutku najbrž rekla, da gre na vse ali nič. Meni je bilo težko vse to nadzirati. Vseeno se mi je zdelo, da sva dobro igrali v drugem nizu, toda nikakor nisem prišla zraven na njen servis. Težko je reči, če ne vem, kaj je bilo tisto odločilno. Poskušala sem vse, a se je ona zelo dobro odzvala na vse moje poskuse," je še dodala polfinalistka Rolanda Garrosa.

Zidanškova je dvoboj začela zelo dobro, saj je že vodila s 3:0, 4:1 in 5:2, nato pa dovolila preobrat. V drugem nizu pa je Čehinja Slovenki odvzela servis v peti igri in prednosti ni več izpustila iz rok.

Svoje misli je po porazu v prvem krogu v ponedeljek proti Američanki Danielle Collins strnila tudi Polona Hercog. "Mislim, da sem kar dobro začela. Od začetka do konca sem imela korektne udarce. Gibanje je bilo tudi na mestu. Prihajala sem do žogic, s čimer sem si dala priložnost, da igram udarce, ki so bili za njo problematični. V prvem nizu proti koncu sem zelo dobro odigrala, v drugem pa se je začelo to preveč rušiti. Vedela sem, kaj moram početi, a enostavno je bilo preveč napak s forhendom. Enostavno je bilo preveč napak, zato so tudi vse nevtralne žogice v izmenjavi bile videti, kot da mi ne ustrezajo, ker sem preveč grešila. Nisem našla tistega, kar sem poskušala storiti," je za Radio Slovenija sporočila Mariborčanka.

Juvanova šele v sredo

Lahkega dela ne bo imela niti Kaja Juvan. V prvem krogu bo njena nasprotnica Švicarka Belinda Bencic, trenutno 11. igralka sveta. Igralki se do zdaj med seboj še nista pomerili, tako da bo dvoboj povsem odprt. Švicarka se je na sveti travi najdlje prebila do osmine finala. Za Juvanovo je to drugi nastop v Wimbledonu, leta 2019 se je prebila do drugega kroga. Dvoboj bo v sredo.

Serena Williams ni turnirja niti dobro začela, ko se je že morala v solzah posloviti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Serena Williams ni turnirja niti dobro začela, ko se je že morala v solzah posloviti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Veliko Sereno ustavila poškodba

Serena Williams je morala proti Belorusinji Aljaksandri Sasnovič zaradi poškodbe gležnja pri rezultatu 3:3 v prvem nizu predati obračun prvega kroga turnirja velike četverice v Wimbledonu.

Poškodba se je 39-letnici primerila pri izidu 3:1 in 15:40 ob lastnem začetnem udarcu, ko je nerodno zdrsnila na v prvih dneh turnirja zelo spolzki travnati površini. Američanka je zahtevala zdravniški odmor, po več kot sedmih minutah pomoči pa je poskusila nadaljevati. Bolečina je bila vseeno prevelika, padla je še enkrat in nato v solzah zaključila obračun proti 27-letnici iz Minska.

"Lepo je bilo igrati v tem vzdušju, ampak zmagati na tak način, seveda ni prijetno. Serena je velika šampionka in želim ji čimprejšnj okrevanje. Sama si želim v Wimbledonu ostati čim dlje in osrečiti tukajšnje občinstvo," je po koncu dvoboja dejala Belorusinja.

Williamsova je imela že pred začetkom turnirja nekaj težav z desno stegensko mišico, ki je bila močno povita, pred začetkom turnirja pa je tudi odpovedala nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Mlajša od sester Williams je sicer v Wimbledonu slavila sedemkrat, nazadnje leta 2016. V zadnjih štirih letih pa neuspešno lovi rekordni 24. naslov na turnirjih velike četverice.

V ženski konkurenci je zanesljivo prvo oviro preskočila zmagovalka OP Francije, Čehinja Barbora Krejčikova. S 6:3, 6:2 je bila boljša od mlade Danke Clare Tauson. Po treh nizih je napredovala tudi prva nosilka Ashleigh Barty. Avstralka je bila boljša od Španke Carle Suarez Navarro, ki se po okrevanju po prebolelem raku po letošnji sezoni poslavlja od teniških igrišč.

Zanimivejši dvoboji

Karolina Pliškova (Čeh, 8) : Tamara Zidanšek (Slo) 7:5, 6:4
Ashleigh Barty (Avs/1) - Carla Suarez Navarro (Špa) 6:1, 6:4;
Donna Vekić (Hrv) - Anastasija Potapova (Rus) 6:1, 6:4;
Nadia Podoroska (Arg) - Ann Li (ZDA) 6:4, 7:6 (1);
Tereza Martinčova (Češ) - Alison Riske (ZDA/28) 6:2, 4:6, 6:1;
Ljudmila Samsonova (Rus) - Kaia Kanepi (Est) 6:4, 6:2;
Elise Mertens (Bel/13) - Harriet Dart (VBr) 6:1, 6:3;
Lin Zhu (Kit) - Mona Barthel (Nem) 6:7 (2), 6:3, 6:3;
Madison Brengle (ZDA) - Christina McHale (ZDA) 3:6, 7:5, 10:8;
Vera Zvonarjova (Rus) - Marie Bouzkova (Češ) 7:5, 6:4;
Ons Jabeur (Tun/21) - Rebecca Peterson (Šve) 6:2, 6:1;
Venus Williams (ZDA) - Mihaela Buzarnescu (Rom) 7:5, 4:6, 6:3;
Maria Sakari (Grč/15) - Arantxa Rus (Niz) 6:1, 6:1;
Shelby Rogers (ZDA) - Sam Stosur (Avs) 6:1, 5:7, 7:4;
Claire Liu (ZDA) - Misaki Doi (Jap) 2:6, 6:3, 9:7;
Aliksandri Sasnovič (Blr) - Serena Williams (ZDA, 6) 3:3 - predaja;
Ana Blinkova (Rus) - Timea Babos (Mad) 6:2, 6:2;
Marta Kostjuk (Ukr) - Kiki Bertens (Niz/17) 6:3, 6:4;
Andrea Petković (Nem) - Jasmine Paolini (Ita) 6:4, 6:3;
Barbora Krejčikova (Češ/14) - Clara Tauson (Dan) 6:3, 6:2;
Coco Gauff (ZDA/20) - Francesca Jones (VBr) 7:5, 6:4;
Angelique Kerber (Nem/25) - Nina Stojanović (Srb) 6:4, 6:3;
Jessica Pegula (ZDA/22) - Caroline Garcia (Fra) 6:3, 6:1;
Petra Martić (Hrv/26) - Varvara Gračeva (Rus) 6:7 (3), 6:4, 6:3;

Polona Hercog
Sportal Dež odnesel dvoboj Zidanškove, Hercogova priznala premoč Američanki
Novak Đoković
Sportal Đoković po težavah na uvodu napredoval, zmagovita vrnitev Andyja Murrayja
Nick Kyrgios
Sportal Nick Kyrgios meni, da je Novak Đoković izdal njihov šport
 
Ne spreglejte