Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
28. 6. 2021,
12.12

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

4

Natisni članek

Novak Đoković Wimbledon Nick Kyrgios

Ponedeljek, 28. 6. 2021, 12.12

2 leti, 10 mesecev

Nick Kyrgios

Nick Kyrgios meni, da je Novak Đoković izdal njihov šport

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

4

Nick Kyrgios | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios se po dolgem času spet vrača na teniška igrišča. Avstralec pravi, da je v Wimbledon prišel na jagode, se ohladiti in se na igrišču zabavati. Spregovoril pa je tudi o Novaku Đokoviću.

Šestindvajsetletni teniški igralec je svojo državo zaradi pandemije covid-19 zapustil šele po letu in pol. Svoj zadnji dvoboj je odigral februarja na OP Avstralije, kjer je izpadel v tretjem krogu. Poleg tega, da bo na sveti travi igral v posamični konkurenci, bo zaigral tudi v mešanih dvojicah. Njegova partnerka pa bo legendarna Venus Williams.

Kot je povedal, si je že v prvem krogu zaželel za nasprotnika Novaka Đokovića. Prepričan je, da bi lahko prvemu igralcu na igrišču povzročal kar nekaj težav. "To je blagoslov. Mogoče ne bom igral, ampak ljudje si želijo samo enega dvoboja: Kyrgios - Đoković. To kaže, da lahko prispevam k temu športu," je za britanski Telegraf povedal Kyrgios.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nikoli ni igral tenisa zaradi denarja

Vseeno je treba povedati, da je Avstralec dvakrat v karieri premagal Novaka Đokovića. Obakrat se je to zgodilo leta 2017. Predvsem pa se želi zabavati na igrišču. "Nikoli nisem igral tenisa zaradi denarja, slave in preostalega sra***. Želim, da se imajo ljudje lepo. Vem, da je veliko gledalcev, ki si želijo navdušenja, in jaz jim to lahko dam."

Trenutno 60. igralec sveta je bil večkrat največji kritik Novaka Đokovića. Zelo oster je bil do njega po lanskem turnirju Adria Toura, ko se je nekaj igralcev okužilo s koronavirusom. "Malo je izdal šport. On je LeBron James v tenisu, je prvi igralec sveta in mora biti zgled drugim. Tisto, kar je naredil, ni bilo najbolje za šport, a vsi delamo napake. To je zdaj že preteklost."

"Zdi se mi, da moram še nekaj pokazati na igrišču, in marsikdo si tudi še želi ogledati si mojo igro." | Foto: Reuters "Zdi se mi, da moram še nekaj pokazati na igrišču, in marsikdo si tudi še želi ogledati si mojo igro." Foto: Reuters

Jedel bo jagode in se zabaval na igrišču

V zadnjem obdobju tenisa skoraj ni igral, a ga tudi ni pogrešal. Tudi rezultatov ni spremljal. "Bil sem vesel, da sem bil brez tenisa," je dejal četrtfinalist Wimbledona iz leta 2014. "Zdi se mi, da moram še nekaj pokazati na igrišču, in marsikdo si še želi ogledati si mojo igro. Rad bi šel na igrišče in se zabaval. Že nekaj časa nisem bil na teniškem igrišču. To je Wimbledon, to je vrhunec tenisa. Pripravil si bom jagode in se ohladil," je v svojem slogu povedal popularni Avstralec, ki bo v uvodnem krogu igral proti Francozu Ugu Humbertu.

Polona Hercog
Sportal Dež odnesel dvoboj Zidanškove, Hercogova priznala premoč Američanki
Novak Đoković
Sportal Đoković po težavah na uvodu napredoval, zmagovita vrnitev Andyja Murrayja
Ne spreglejte