Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
10. 2. 2020,
11.27

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,39

22

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 10. 2. 2020, 11.27

4 leta, 2 meseca

Zakaj ljudje ne marajo Novaka Đokovića?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,39

22

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Že kar nekaj časa je znano, da Novak Đoković, trenutno prvi igralec sveta, ni niti približno tako priljubljen kot Roger Federer in Rafael Nadal. Pred časom je javnost izvedela, da to srbskemu zvezdniku ni niti malo všeč.

Novak Đoković je zadnji večji uspeh dosegel na OP Avstralije, saj je še osmič zmagal na turnirju v Melbournu, kar je absolutni rekord v novejšem obdobju svetovnega tenisa. Kljub njegovim uspehom ga ljubitelji tenisa (ne)upravičeno ne sprejemajo tako kot Rogerja Federerja ali Rafaela Nadala, čeprav je v zadnjih desetih letih najuspešnejši teniški igralec. Kot kaže, danes uspehi niso dovolj, da bi bil priljubljen med navijači.

Upa, da bodo pri Đokoviću našli nedovoljena zdravila

Na spletni strani Independent so po polfinalu OP Avstralije, v katerem je Đoković premagal Rogerja Federerja, zapisali dve zanimivi izjavi naključnih ljubiteljev tenisa. Eden izmed njih je namreč dejal, da upa, da bodo, ko bo Srb presegel Federerjeve rekorde, odkrili, da je uporabljal zdravila, ki izboljšujejo učinkovitost. S tem bi bili njegovi rezultati izničeni. Drugi, ki je bil navijač Noleta, misli, da Đoković ne bo presegel uspehov Švicarja.

Novaku Đokoviću ni vseeno. | Foto: Gulliver/Getty Images Novaku Đokoviću ni vseeno. Foto: Gulliver/Getty Images

Ni mu vseeno

Takšne izjave glavnega akterja zgodbe ne pustijo ravnodušnega. Boris Beceker, njegov nekdanji trener, je lani razkril, da je Novak nezadovoljen, ker ga ljudje ne obožujejo tako kot Federerja oziroma ga ne spoštujejo tako kot 20-kratnega zmagovalca turnirjev. To je bilo zelo očitno lani v finalu Wimbledonu, ko se ljudje odkrito navijali za Federerja.

S prihodom Novaka Đokovića se je svetovni vrh razširil, kar je pomenilo še več epskih dvobojev. A takšen razplet marsikomu ni bil všeč. Povsem drugače so sprejeli Rafaela Nadala, ko je začel premagovati Federerja. Nekatere je celo motilo, da je Beograjčan premagoval Španca.

Se še spomnite, kaj je Federer zabrusil staršem Đokovića?

Postavlja se vprašanje, kaj je tisto, zaradi česar ljudje Đokovića ne sprejmejo za svojega. Nekateri menijo, da je razlog v tem, da prihaja z Balkana. Drugi so prepričani, da so krivi njegovi starši, ki so se velikokrat vpletali v točke. Morda so mu nekateri zamerili to, da jih je pred leti oponašal. Še sam Đoković je priznal, da je oponašanje igralcev opustil, ker so ga nekateri čudno gledali.

Novak Đoković | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Pobiralke žogic verjetno ne bodo nikoli pozabili 

Dejstvo je, da je Novak na igrišču veliko bolj čustven kot Federer in Nadal. Srbski teniški zvezdnik zna občinstvu zabrusiti marsikatero pikro. Še kako živ je spomin na to, kako je v Wimbledonu zavpil na eno izmed pobiralk žogic, ker mu ni takoj prinesla brisače. Trenutno prvi igralec sveta se je za to potezo opravičil, a česa takšnega pri Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu nismo vajeni. Predvsem pri Špancu je zanimivo, da v svoji karieri ni zlomil niti enega loparja, medtem ko to Đoković počne še danes.

Sportal In česa je bilo krivo ubogo dekle?

Rafael Nadal je bil pred kratkim razočaran nad srbskimi navijači. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal je bil pred kratkim razočaran nad srbskimi navijači. Foto: Gulliver/Getty Images

Rafa pred kratkim odkrito kritiziral nekatere srbske navijače

Morda mu usluge ne delajo niti nekateri srbski navijači. Ti so včasih ob teniškem dvoboju ne obnašajo primerno. V finalu ATP Cupa, v katerem sta se pomerili Srbija in Španija, je Rafael Nadal odkrito kritiziral srbske navijače, ki so po njegovem mnenju prestopili mejo dobrega okusa. "Verjetno včasih ljudje iz nekaterih držav ne razumejo, kako gredo stvari pri tenisu. Mislijo, da je to nogomet ali kaj podobnega, a pri tenisu je vzdušje nekoliko drugačna, kajne? Morali bi spoštovati igralce, ampak pri majhnem delu občinstva ni bilo videti nobenega spoštovanja."

Goran Ivanišević | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Še zdaleč ni edini

Vseeno je treba vedeti, da Đoković še zdaleč ni edini, ki izgublja živce na igrišče. Goran Ivanišević, trener Novaka Đokvića in nekdanji vrhunski teniški igralec, je bil znan po svojih izbruhih. Splitčan je še do danes edini igralec, ki je moral dvoboj predati zato, ker je polomil vse loparje. Kljub njegovim izpadom pa so ga imeli na turneji zelo radi.

Novak Đoković je letos še osmič zmagal na OP Avstralije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je letos še osmič zmagal na OP Avstralije. Foto: Guliverimage/Getty Images

Daleč najboljši igralec zadnjega desetletja

Kakorkoli že, dejstvo je, da je Novak Đoković najuspešnejši igralec v zadnjih desetih letih. Zaradi vseh uspehov bi vsekakor morali ceniti njegove rezultate, tekmovalnost in vse preostalo, kar je prinesel svetovnemu tenisu.

Ne spreglejte