SiolNET. Sportal Tenis
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Wimbledon: najboljši pretijo z bojkotom!

4

termometer

 | Foto:
Dvojna obdavčitev za tuje športnike, ki služijo na ''začasnem delu'' na Otoku, bi lahko pomenila umik najboljših teniških igralcev z najslavnejšega turnirja na svetu.

Britanski carinski upravi je uspelo, da je leta 1988 izglasovan zakon zopet začel veljati – niso obdavčene le nagrade, ki jih zaslužijo športniki, ampak tudi prejemki, ki jih v tem obdobju dobijo od sponzorjev, kar za nebritanske športnike z enkratnim angažmajem v Združenem kraljestvu (golfisti, teniški igralci) pomeni dvojno obdavčitev.

Zaradi takšnih zakonov se nastopom v Veliki Britaniji izogiba najboljši šprinter sveta Usain Bolt, zdaj pa so bojkot napovedali tudi v Združenju teniških profesionalcev (ATP). Najboljši igralci pretijo, da se ne bodo udeležili turnirjev v Nottinghamu in Londonu (Queen's Club), pa tudi v Wimbledonu.

Teniški zvezdniki zato zahtevajo, da bi za njih veljala podobna izjema kot za lanski finale nogometne Lige prvakov na Wembleyju, če pa britanske davčne oblasti njihovim zahtevam ne bodo popustile, bi lahko ''sveta trava'' ostala brez tistih, ki zaslužijo največ – torej najboljših. Dobiček bi lahko imel zgolj Škot Andy Murray, ki bi tako morda le prišel do prvega naslova na turnirjih velike četverice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin