Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2019,
6.30

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

teniški globus OP ZDA Bianca Andreescu Serena Williams

Petek, 6. 9. 2019, 6.30

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 11. dan (WTA)

Serena Williams v finalu proti 18 let mlajši igralki: Ne pričakujem preveč #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Serena Williams

Na teniškem OP ZDA sta znani finalistki letošnjega zadnjega turnirja za grand slam. Ta sta Serena Williams in mlada Kanadčanka Bianca Andreescu.

Novak Đoković
Sportal "Novak Đoković si tega ni zaslužil" #video

Kot prvi sta igrali Serena Williams in Elina Svitolina, a Ukrajinka proti izkušenejši Američanki ni imela pravih možnosti. Serena Williams je oddala le štiri igre in zmagala z izidom 6:3, 6:1. Dvoboj je trajal le eno uro in 11 minut. V prvem nizu je Williamsova nasprotnici že v drugi igri odvzela servis, tega vodstva v nadaljevanju ni zapravila ter prvi niz dobila po 42 minutah.

Še večjo prevlado smo lahko videli v drugem nizu, ko je Serena, ki bo v soboto lovila svojo 24. lovoriko za grand slam, svoji nasprotnici kar trikrat odvzela servis. V tretji, peti in sedmi igri. V zadnji igri je izkoristila drugo žogico za zmago in se tako zasluženo veselila svojega desetega finala na OP ZDA.

Serena Williams ostaja previdna, lani se je opekla proti Japonki

Kljub prepričljivi zmagi Američanka pri svojih napovedih ostaja previdna. "Res je lepo. Še en finale, to se zdi noro, ampak ne pričakujem preveč," je po dvoboju povedala Serena, ko se je lani v finalu opekla proti Japonki Naomi Osaka in meni, da v polfinalu ni prikazala svoje najboljše igre.

"Zagotovo nisem igrala svojega najboljšega tenisa in zanimivo, da je to ona vedela. Tudi ona bi lahko igrala bolje, ampak sama vem, da lahko igram še bolje. Zdaj sem osredotočena na naslednji dvoboj."

Bianca Andreescu | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Bianca Andreescu je bila še lani na lestvici izven dvestoterice

Veliko bolj izenačeno je bilo med Bianco Andreescu in Belindo Bencic. Ta dvoboj se je končal z izidom 7:6 (3) in 7:5. Na koncu je bila boljša šele 19-letna Kanadčanka, ki sploh prvič igra na glavnem turnirju OP ZDA in bo v soboto igrala v svojem prvem finalu za grand slam. Vedeti je treba, da še lani na svetovni lestvici ni bila uvrščena med najboljših 200 igralk.

V prvem nizu smo lahko videli precej izenačen dvoboj, saj sta obe igralki dobili vse igre na svoj servis. Zato je prvi niz odločala podaljšana igra, ki jo je Andreescu dobila s 7:3. Drugi niz se je odvijal povsem drugače, saj smo lahko videli sedem odvzemov servisov. En "break" več je uspel Kanadčanki. Ta je na koncu za zmago potrebovala dve uri in 15 minut.

"Ne morem verjeti. Če bi mi pred letom dni nekdo rekel, da bom letos igrala v finalu US Opna proti Sereni Williams, bi mu rekla, da je nor," je po zmagi dejala Andreescujeva, ki je šele druga Kanadčanka, ki se je uvrstila v finale turnirja za grand slam.

Belinda Bencic
Sportal Švicarka prek Hrvatice do uspeha kariere, v polfinalu tudi mlada Kanadčanka
Ne spreglejte