Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
5. 9. 2019,
14.14

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

9

Natisni članek

Rafael Nadal teniški globus Novak Đoković

Četrtek, 5. 9. 2019, 14.14

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA

"Novak Đoković si tega ni zaslužil" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

9

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Žvižganje teniškemu igralcu Novaku Đokoviću, ko je predal dvoboj v osmini finala na OP ZDA, še danes odmeva. Mnogo je tistih, ki se ne strinjajo z odzivom gledalcev. Med njimi sta tudi Rafael Nadal in legendarna Martina Navratilova.

Novak Đoković
Sportal S čim si je to zaslužil? Đokoviću so po predaji žvižgali. #video

Novak Đoković, prvi igralec sveta, je moral v osmini finala proti Stanu Wawrinki zaradi težav z levim ramenom predati dvoboj, česar gledalci na osrednjem igrišču niso sprejeli z razumevanjem. Beograjčanu so ob odhodu z igrišča žvižgali, ta pa jim je za njihovo gesto dvignil palec. Nole je pozneje na novinarski konferenci povedal, da jim ni nič zameril. Predvsem si želi, da bi drugi spoštovali njegove odločitve.

"Če je moral zapustiti igrišče, potem ga je res moral." | Foto: Gulliver/Getty Images "Če je moral zapustiti igrišče, potem ga je res moral." Foto: Gulliver/Getty Images Za Novaka Đokovića je to veliko bolj boleče

Na njegovo stran se je postavil Rafael Nadal, ki je zdaj prvi favorit za zmago, potem ko sta tako Đoković kot tudi Federer izpadala iz tekmovanja. Španec sprva ni vedel, kaj se je sploh dogajalo, a ko mu je tiskovna predstavnica povedala, se je postavil v bran Đokoviću.

"Dejansko mislim, da si Novak tega ni zaslužil. Verjamem, da gre za velikega športnika. Če je moral zapustiti igrišče, potem ga je res moral. Zanj je to veliko bolj boleče, kot za katerega drugega športnika. Zapravil je možnost, da osvoji novo lovoriko za grand slam, in vemo, da je igral na podlagi, ki mu verjetno najbolj odgovarja. To je bila velika priložnost zanj," je povedal drugi igralec sveta.

Martina Navratilova ni bila zadovoljna z odzivom občinstva. | Foto: Guliverimage/Getty Images Martina Navratilova ni bila zadovoljna z odzivom občinstva. Foto: Guliverimage/Getty Images

Martina Navratilova: To ni v redu

Nad žvižganjem prav tako ni bila navdušena Martina Navratilova, 18-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

"Veste, teniški igralci mogoče na leto igrajo okrog 70 dvobojev, kar pomeni, da se 290 dni v letu pripravljajo za te dvoboje. Če ljudje dvomijo o odločitvi in mu žvižgajo, ko zapušča igrišče … To vsekakor ni v redu," je povedala danes 62-letna Navratilova.

Novak Đoković
Sportal Šok v New Yorku: Đoković zaradi bolečin predal dvoboj #video
Ne spreglejte