Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 9. 2019,
10.26

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

3

Natisni članek

teniški globus OP ZDA Stan Wawrinka Novak Đoković

Ponedeljek, 2. 9. 2019, 10.26

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA

S čim si je to zaslužil? Đokoviću so po predaji žvižgali. #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

3

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je na novinarski konferenci po predaji v osmini finala OP ZDA priznal, da je že kmalu slutil, da bo moral dvoboj proti Stanu Wawrinki predati. Srbski zvezdnik pa je pri odhodu z igrišča doživel nič kaj prijetno izkušnjo, saj so mu nekateri gledalci žvižgali.

Ni se zmenil za gledalce in žvižganje

Občinstvo je bilo očitno razočarano, potem ko ni do konca videlo dvoboja. Znano je, da Novak Đoković in ameriško občinstvo nista v najboljših odnosih. Nole jim je ob odhodu z igrišča ironično dvignil palec, a kot je sam povedal, ga to ni preveč vznemirilo. "Nihče me ni prizadel. Če sem iskren, se ne zmenim za to. Veste, zmeraj spoštujem druge in upam, da bodo tudi drugi spoštovali mene in mojo odločitev. Žal mi je zaradi gledalcev. Več kot očitno so prišli, da bi videli cel dvoboj, a se to ni zgodilo. To je vse," je o tem pripetljaju povedal Beograjčan, ki se je že pred dvema dnevoma sprl z enim izmed navijačev, ki ga je očitno izzival.

Novak Đoković
Sportal Šok v New Yorku: Đoković zaradi bolečin predal dvoboj #video

Ko so mu žvižgali, jim je Novak pokazal palec navzgor. | Foto: Gulliver/Getty Images Ko so mu žvižgali, jim je Novak pokazal palec navzgor. Foto: Gulliver/Getty Images Ni želel govoriti o težavah

Že od začetka dvoboja se je videlo, da Novakova igra ni prava, a s tem ni želel povedati, da zmaga Wawrinke ni bila zaslužena. Kot je že pred dnevi dejal, o poškodbi ne želi govoriti.

"Čestitam Stanu. Gre za izjemnega igralca in vse najbolje mu želim do konca turnirja. Če sem iskren, ne želim govoriti o poškodbi. To sem že prej povedal in tega se bom držal. Predal sem dvoboj in rekel sem, da imam težave z levim ramenom. Nimam več česa dodati."

Kako dolgo Đokovića ne bomo videli na igrišču?

Prvi igralec sveta je priznal, da mu ni bilo lahko, a se zaveda, da ni ne prvi ne zadnji igralec, ki je moral dvoboj predati. Zdaj se postavlja vprašanje, koliko časa bo odsoten s teniških igrišč.

"Zdaj je na vrsti okrevanje. V zadnjih tednih sem naredil veliko različnih terapij in pregledov. Še enkrat bom moral iti na pregled in videli bomo, kako se bo rama odzvala. Premor je zagotovo ena izmed stvari, ki bo pomagala pri okrevanju. V načrtu imam, da bom igral na turnirju v Tokiu, in upam, da bom do takrat v stanju, da bom lahko igral."

Sportal Incident na treningu Novaka Đokovića: Potem te bom našel #video

"Bolečina je bila zadnje tedne vseskozi prisotna. Bili so dnevi, ko so bile bolečine močnejše, in dnevi, ko so bile manjše." | Foto: Reuters "Bolečina je bila zadnje tedne vseskozi prisotna. Bili so dnevi, ko so bile bolečine močnejše, in dnevi, ko so bile manjše." Foto: Reuters

Bolečina v rami je bila prisotna že nekaj tednov

Že na treningih pred začetkom letošnjega OP ZDA smo lahko videli, da so Novaku masirali ramo. To se je dogajalo nato tudi med njegovimi dvoboji, a očitno je bila bolečina prevelika, da bi lahko nadaljeval. "Bolečina je bila zadnje tedne vseskozi prisotna. Bili so dnevi, ko so bile bolečine močnejše, in dnevi, ko so bile manjše. Jemal sem različne stvari, da nisem imel bolečine. Včasih je pomagalo, drugič ne," je še povedal Đoković.

Švicarju je bilo žal, a je bil osredotočen nase "Žal mi je, da je moral predati in končati dvoboj na tak način." | Foto: Gulliver/Getty Images "Žal mi je, da je moral predati in končati dvoboj na tak način." Foto: Gulliver/Getty Images

Wawrinki je bilo žal, da se je končalo na takšen način, a se je želel osredotočati predvsem nase. "Žal mi je, da je moral predati in končati dvoboj na tak način, ampak najpomembnejše je, kako sem igral in kako sem se gibal. Videl sem, da ima nekaj težav, ampak sem vedel, da se lahko vrne v dvoboj ne glede na to, kako se počuti," je povedal Wawrinka, ki je na OP ZDA že zmagal leta 2016.

Naomi Osaka, Coco Gauff
Sportal Dejanje deklet, od katerih bi se lahko številni veliko naučili
Ne spreglejte