Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 11. 2020,
23.05

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Natisni članek

Diego Schwartzman Aleksander Zverev Daniil Medvedev Novak Đoković

Sreda, 18. 11. 2020, 23.05

3 leta, 5 mesecev

NITTO ATP FINALS, 4. DAN

Đoković povsem nemočen: Serviral je neverjetno dobro #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Đoković Medvedev | Medvedev je v dveh nizih premagal Đokovića. | Foto Reuters

Medvedev je v dveh nizih premagal Đokovića.

Foto: Reuters

Dvoboj poražencev prvega kroga v skupini Tokio 1970 zaključnega turnirja ATP v Londonu je po dveh urah in enajstih minutah pripadel Nemcu Aleksandru Zverevu, ki tako ostaja v igri za polfinale oziroma eno od prvih dveh mest v skupini. V poslastici večera je Daniil Medvedjev nadigral Novaka Đokovića in prvega nosilca premagal v dveh nizih.

Dominic Thiem
Sportal Dominic Thiem si lahko oddahne, Nadal se bo moral še krepko potruditi

Aleksander Zverev, zmagovalec Nitto ATP Finals leta 2018, je novinca na zaključnih turnirjih, Argentinca Diega Schwartzmana, premagal s 6:3, 4:6 in 6:4.

V večerni partiji sta se pomerila Srb Novak Đoković in Rus Danil Medvedjev. Đoković bi si z zmago že zagotovil mesto v polfinalu, a je imel Rus svojo računico in presenetil bolj znanega tekmeca. Z uspehom si je že priigral mesto v polfinalu.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Đoković ni bil zadovoljen s svojo igro

"Težko mu je bilo vzeti servis. Serviral je neverjetno dobro in tudi dobro se je gibal. Ni delal neizsiljenih napak in ni mi dajal lahkih točk. Nisem igral dobro, mislil sem, da bom lahko bolje opravil svoje delo, ampak vseeno vse čestitke njemu, ker je igral na tako visoki ravni."

Za Medvedjeva je bila to že tretja zmaga nad prvim igralcem sveta in tako je še enkrat dokazal, da se razvija v enega boljših igralcev in da je tudi vedno bolj konstanten v svojih predstavah. Medvedjev je prvi ruski igralec po letu 2009, ki se mu je uspelo uvrstiti v polfinale tega turnirja. Leta 2009 je na tem turnirju zmagal Nikolaj Davidenko.

Daniil Medvedjev | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Že kot otrok ga je spremljal

"Rad igram proti Novaku, ker je eden najboljših športnikov v zgodovini našega športa. Ko sem bil star osem let, sem ga gledal na televiziji na turnirjih za grand slam. Takrat je bil tudi on še mlad. Vedno sem sanjal o tem, da bi igral proti njemu," je takoj po dvoboju povedal Medvedjev.

Tudi če imajo slab dan, jih je težko premagati

"Seveda sem vesel, da sem ga premagal. Dobro sem serviral in v najbolj ključnih trenutkih igral dovolj dobro," je po tekmi govoril četrti igralec sveta, ki se zaveda, da Srb ni igral svojega najboljšega tenisa. "Vedno sem govoril, da se 'veliki trojici' (Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer, op. p.) to dogaja bolj redko kot preostalim igralcem. Še vedno jih je težko premagat, tudi če imajo slab dan, zato sem res vesel zmage."

V drugi skupini - London 2020 - je z dvema zmagama v polfinalu že Avstrijec Dominic Thiem, ki je ugnal tako Rafaela Nadala kot branilca naslova Stefanosa Cicipasa. Drugi bo moral za polfinale v četrtek premagati Nadala.

Dvoboja

Aleksander Zverev (Nem, 5) : Diego Schwartzman (Arg, 8) 6:3, 4:6, 6:3

Daniil Medvedjev (Rus, 4) : Novak Đoković (Srb, 1) 6:3, 6:3

 

 

Lestvici:
Skupina Tokio 1970:
Daniil Medvedjev 2 zmagi - 0 porazov
Novak Đoković 1- 1
Aleksander Zverev 1 - 1
Diego Schwartzman 0 - 2

Skupina London 2020:
Dominic Thiem 2 zmagi - 0 porazov
Rafael Nadal 1 - 1
Stefanos Cicipas 1 - 1
Andrej Rubljov 0 - 2

Kako poteka tekmovanje?

Igralci so razdeljeni v dve skupini, v katerih bo igral vsak z vsakim. V nadaljevanje oziroma v polfinale se uvrstita prvouvrščena iz vsake skupine. Prvouvrščeni iz skupine A se bo v polfinalu pomeril z drugouvrščenim iz skupine B in obratno. Igralci bodo igrali na dva dobljena niza.

Turnir se začne v nedeljo, 15. novembra, in bo trajal do 22. novembra. Denarni sklad znaša 5,7 milijona dolarjev (4,8 milijona evrov).

 

Ne spreglejte