Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2024,
11.11

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

Natisni članek

Novak Đoković

Sobota, 16. 3. 2024, 11.11

1 mesec, 1 teden

Vse več dvomov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10
Novak Đoković | Novak Đoković sezone ni začel v svojem slogu. | Foto Guliverimage

Novak Đoković sezone ni začel v svojem slogu.

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, prvi igralec sveta, letošnje sezone ni začel v svojem slogu. Mnogi ugibajo in komentirajo, kaj se te dni dogaja s Srbom, ki je tudi že odpovedal turnir serije masters v Miamiju.

Čeprav je Novak Đoković še vedno prvi igralec sveta, se glede njegove igre pojavlja vse več dvomov. Med njimi je tudi nekdanji legendarni teniški igralec Jimmy Connors, ki predvideva, da se bliža konec Đokovićeve prevlade.

Jasno je, da 36-letni Beograjčan letošnje sezone ni začel v svojem slogu. Sprva se je poslovil  v četrtfinalu OP Avstralije, prvega turnirja za grand slam. Še večje razočaranje je doživel na turnirju v Indian Wellsu, ko ga je v tretjem krogu premagal Luca Nardi, šele 123. igralec sveta. Ob vsem tem se že pojavljajo vprašanja, kako dolgo bo Nole še igral.

Kaj je zapisal Đoković?

"Na žalost to leto ne bom igral v Miamiju. V tej fazi svoje kariere usklajujem zasebni in poklicni urnik. Žal mi je, da ne bom priča najboljšim in najbolj strastnih navijačev na svetu. Veselim se tekmovanj v prihodnosti v Miamiju," je na v soboto na družbenih omrežjih zapisal Đoković.

"Edina stvar pri tem je, da ko pridobiš izkušnje, si že prestar, da bi z njimi kaj naredil." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Edina stvar pri tem je, da ko pridobiš izkušnje, si že prestar, da bi z njimi kaj naredil." Foto: Guliverimage/Getty Images

Let ne moreš pretentati

Zagotovo se Novak Đoković ne bo kar tako predal in odnehal. Že večkrat je poudaril, da ima še vedno veliko željo in motivacijo pa uspehih. A Jimmy Connors meni, da čeprav ima Đoković veliko izkušenj, ne more pretentati svojih let.

"Leta so nekaj, česar ne moreš ukaniti. In kolikor poskušaš s pravilno prehrano, treningom ali čim drugim najti način, pri tem vedno štejejo številke. Ko igraš s fanti, ki so 15 let mlajši, so izkušnje zelo dobra stvar. Edina stvar pri tem je, da ko pridobiš izkušnje, si že prestar, da bi z njimi kaj naredil. Zgodi se, da pridejo mladi fantje, ki so pripravljeni delati. Tudi Đoković je bil takšen, ko je začel. Igral je z igralci, ki jih je moral premagati, da si je ustvaril ugled in vse to. In to je težko," so zapisali pri tennisuptodate.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Premalo osredotočen na tenis?

Svoj pogled je dal tudi Paolo Bertolucci, nekdanji teniški igralec, danes pa teniški analitik. Ta je dejal, da se je pogovarjal s srbskimi kolegi, ki so mu razkrili, da Novak trenutno ni najbolj osredotočen na tenis. Zato si bo verjetno vzel nekaj časa za počitek in se skušal čim bolje pripraviti na sezono na pesku. "Slabo je igral v Avstraliji in tudi prej ni dobro igral. To leto ga še nismo videli v pravi podobi," je povedal italijanski teniški strokovnjak.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković presenetil in prečrtal Miami
Novak Đoković
Sportal Đokoviću se kaj takšnega še ni zgodilo
Luca Nardi Novak Đoković
Sportal Šok za Novaka Đokovića: 20-letni Italijan je pripravil senzacijo #video
Ne spreglejte