Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2013,
8.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Viktorija Azarenka OP Avstralije Serena Williams Melbourne Redfoo

Sreda, 23. 1. 2013, 8.14

8 let

Vika in njen fant sta si oddahnila: Serena je izpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva igralka sveta Viktorija Azarenka se je razveselila novice, da se v polfinalu ne bo pomerila s Sereno Williams. Z izkušeno Američanko nima dobrih izkušenj, saj je od 12 dvobojev dobila le enega.

Teniška javnost je v ženskem delu turnirja pričakovala polfinalno poslastico med prvo in tretjo igralko sveta, ki pa se ne bo zgodila. Serena Williams je nepričakovano položila orožje pred najstniško rojakinjo in se z bolečinami v gležnju in hrbtu poslovila od uvodnega turnirja za nagrado grand slam. Ko je obstala v četrtfinalu, se je njenega izpada razveselila branilka naslova, ki se lahko v karieri v medsebojnih srečanjih z mlajšo izmed sester Williams pohvali z jalovim učinkom. Od 12 dvobojev je dobila le enega, lani pa denimo izgubila vseh pet. Podatek, da bo v polfinalu prekrižala lopar z mlado Američanko Sloane Stephens, ji je zagotovo zagotovil nasmešek. Tako kot četrtfinalna zmaga nad rusko "veteranko" Svetlano Kuznjecovo (7:5 in 6:1), s katero je Belorusinja od ubranitve naslova oddaljena le še dva koraka. Pri tem podvigu ji vztrajno pomaga tudi fant, 37-letni ameriški glasbenik Redfoo, ki ga na tribunah v Melbourne Parku ni težko zgrešiti. S svojo pričesko in oblačili izstopa iz množice. Znani raper iz Kalifornije si je četrtfinalni dvoboj ogledal v živo, v Melbourne pa je priletel neposredno iz Malezije, kjer je imel koncert. "Vesela sem, da sem zaigrala najboljše takrat, ko je bilo to najbolj potrebno," je po dvoboju dejala Azarenka.

Največ težav je imela v "maratonski" četrti igri v prvem nizu, ko sta z Rusinjo poskrbeli za dramatičen zaključek s kar desetimi izenačenji. Omenjeno igro na lasten začetni udarec je Vika resda izgubila, a nato v nadaljevanju dokazala, da lahko upravičeno kandidira za novo lovoriko v Melbournu. "Bilo bi neumno, če bi dejala, da nisem vzhičena oziroma nervozna. Mislim, da je oseba, ki nikoli ne čuti živčnosti, zelo strašna. Skoraj robot. Vsi imamo čustva, je pa razlika, kako jih lahko nadziramo, da se počutimo dobro, ko smo ali pa gremo na igrišče."

Še vedno pa ni odločeno, kdo bo po uvodnem grand slamu na prvem mestu jakostne svetovne lestvice. Vrha se lahko polasti drugopostavljena Marija Šarapova, zato bo morala Vika paziti na vsak korak. V polfinale grand slama se je uvrstila še četrtič v zadnjih petih poizkusih. "Sloane je zelo nadarjena igralka. V zadnjih letih smo lahko spremljali njen skokovit napredek. Odlično nastopa na vseh podlagah in je zelo tekmovalna," je ocenila bodočo tekmico v polfinalu.

Ne spreglejte