Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Monte Carlo

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 9.46

8 let

Včasih moraš zmagati tudi na nekoliko bolj umazan način

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novak Đoković je z zmago v Monte Carlu dosegel nov mejnik v zgodovini tenisa, potem ko je kot prvi igralec zmagal uvodne tri turnirje serije masters.

Đoković se je v finalu pomeril s Čehom Tomašem Berdychom in vsak, ki je pričakoval lahko zmago prvega igralca sveta, se je pošteno zmotil. Tudi sam dvoboj ni bil na tako visoki ravni, kot so nekateri pričakovali. Predvsem Srb na igrišču ni našel pravega ritma, a se je kljub vsem težavam na koncu zasluženo veselil četrte turnirske zmage v sezoni. To je bila zanj druga zmaga na monaškem pesku. Prvič je zmagal leta 2013, ko je v finalu premagal Rafaela Nadala.

Vseskozi sem se moral braniti

"Mislim, da sem ta dvoboj zmagal s srcem in borbo. Nisem igral na tako visoki ravni, kot sem si želel in kot sem igral v preteklih dvobojih. Vse pohvale gredo tudi Tomašu, ki je igral zelo agresivno in me potiskal za zadnjo črto. Vseskozi sem se moral braniti. Moral sem biti osredotočen na vsako točko, saj se na igrišču nisem dobro počutil. Med dvobojem sem moral kar nekajkrat prilagajati svojo pozicijo in gibanje," je uvodoma povedal Nole, ki sta ga na tribunah spremljala tudi oba trenerja − Marijan Vajda in Boris Becker. Poleg trenerjev je bila na tribuni tudi njegova izbranka Jelena Đoković.

"Konec koncev imam to lovoriko, ki mi ogromno pomeni. To je tisto, kar šteje. Včasih moraš zmagati tudi na nekoliko bolj umazan način. Sicer pa se je sezona na pesku zame začela fenomenalno. Boljšega začetka si nisem mogel želeti," je razlagal prvi igralec sveta, ki je praktično igral na domačem pragu svojega doma. Đoković namreč zadnjih nekaj let živi v Monte Carlu. To mu je v dvoboju dalo še dodatne motivacije. "Dejstvo je, da tukaj živim in veliko treniram. To mi je v dvoboju dalo še dodatno motivacijo, poleg vsega pa sva igrala za pomembno lovoriko. Res sem vesel, da mi je uspel še zadnji korak na tem turnirju."

Zdaj sledi teden dni odmora

Po napornem obdobju si bo Nole vzel nekaj časa za odmor in se posvetil svoji družini. "Trenutno potrebujem malo odmora, da si opomorem od vsega skupaj. To sezono sem odigral že veliko dvobojev, zato potrebujem teden dni premora. Sledi najpomembnejši del sezone − Madrid, Rim in OP Francije –, želim si nadaljevati v istem ritmu," je sklenil 27-letni Beograjčan, ki je v nedeljo dosegel svojo 17. zaporedno zmago.

Ne spreglejte