Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2019,
22.11

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković Borna Ćorić Fabio Fognini teniški globus

Petek, 19. 4. 2019, 22.11

5 let

Teniški globus, 19. april

Podvig 23-letnega Rusa v Monte Carlu, izločil je Novaka Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Danil Medvedev | 23-letni Rus Danil Medvedev je v četrtfinalu Monte Carla izločil prvega nosilca turnirja in številko ena svetovnega tenisa, Srba Novaka Đokovića. | Foto Reuters

23-letni Rus Danil Medvedev je v četrtfinalu Monte Carla izločil prvega nosilca turnirja in številko ena svetovnega tenisa, Srba Novaka Đokovića.

Foto: Reuters

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na turnirju serije masters v Monte Carlu izpadel v četrtfinalu. Prvega nosilca turnirja je s 6:3, 4:6 in 6:2 izločil Rus Danil Medvedev. Španec Rafael Nadal, drugi nosilec turnirja, je v dveh nizih opravil z Argentincem Pello.

Rafael Nadal
Sportal Nadal hitro napredoval, Đoković pokazal drugačen obraz

23-letni Rus Danil Medvedev je v četrtem poskusu vendarle prišel do velike skalpa in ugnal številko ena svetovnega tenisa. Današnji dvoboj je bil sploh njun prvi na pesku, mladi Rus pa se je v kneževini izkazal za pravi strup proti favoritom. Že v četrtek je izločil Stefanosa Cicipasa, šestega nosilca turnirja.

Đoković se je z Medvedevom pomeril četrtič, prvič na pesku. Prejšnje tri dvoboje je dobil Srb. | Foto: Reuters Đoković se je z Medvedevom pomeril četrtič, prvič na pesku. Prejšnje tri dvoboje je dobil Srb. Foto: Reuters

Đoković, dvakratni zmagovalec tega turnirja, je izgubil pet iger na svoj servis proti desetemu nosilcu. Slednji se bo v polfinalu meril s še enim Srbom Dušanom Lajovićem, ki je v četrtfinalu premagal Italijana Lorenza Sonega s 6:4, 7:5.

Rafa ni imel težav

Rafael Nadal, ki je prvi favoriti in v Monte Carlu lovi že 12. zmago, je v četrtfinalu v dveh nizih premagala Argentinca Gudia Pello. To je bil njun tretji dvoboj, Španec ostaja stoodstoten. Nadal se bo v polfinalu pomeril z Italijanom Fogninijem.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Nepredvidljivi Italijan navdušuje

Zadnja sta na osrednje igrišče stopila Hrvat Borna Ćorić in nepredvidljivi Fabio Fognini iz Italije. Ta je v osmini finala presenetil Aleksandra Zvereva, tretjega nosilca turnirja, v treh nizih pa premagal tudi devetega nosilca Ćorića.

Ne spreglejte