Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 5. 2016,
18.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

tenis WTA Pariz

Petek, 27. 5. 2016, 18.22

6 let, 7 mesecev

OP Francije

Radwanska oddala niz, nato pa skočila v osmino finala. Slab dan Čehinj.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Sam Stosour | Foto Reuters

Foto: Reuters

Druga nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska je v tretjem nizu strla odpor Čehinje Barbore Strycove, ki je v drugem krogu premagala našo Polono Hercog, in se uvrstila v  osmino finala.

V konkurenci posameznic je Španka Garbine Muguruza, četrta nosilka, lanska presenetljiva finalistka Wimbledona, s 6:3, 6:0 ugnala Belgijko Yanino Wickmayer. Španko, ki na OP Francije še nikoli ni prišla višje od četrtfinala, v osmini finala čaka vedno nevarna 30-letna Rusinja Svetlana Kuznjecova. Zmagovalka turnirja na pariškem pesku leta 2009 je v tretjem krogu odpravila rusko reprezentančno kolegico Anastazijo Pavljučenkovo s 6:1, 6:4.

Šesta nosilka Romunka Simona Halep je za 18-letno Japonko Naomi Osaka presenetljivo potrebovala tri nize, potem ko je izgubila uvodnega. Halepova bo v nadaljevanju igrala s finalistko Roland Garrosa leta 2010 Sam Stosur, ki je bila boljša od lanske finalistke Šafarove s 6:3, 6:7 (0), 7:5. Halepova je leta 2014 v Parizu izgubila finale, takrat je slavila Rusinja Marijo Šarapova, letos z Roland Garrosa odsotna zaradi dopinške obtožbe.

Kvitova četrta nosilka, ki maha v slovo

S turnirja so se predčasno morale posloviti kar tri Čehinje. Za deseto nosilko Petro Kvitovo, dvakratno zmagovalko Wimbledona, je bila usodna Američanka Shelby Rogers, ki se je prvič prebila v osmino finala. Rogersova bo v osmini finala igrala s 25. nosilko Irino-Camelio Begu, po Halepovi prvič drugo Romunko na tem turnirju.

Kvitova je po tretji nosilki Nemki Angelique Kerber, peti nosilki Belorusinji Viktoriji Azarenka in sedmi nosilki Italijanki Roberti Vinci postala četrta članica prve deseterice med nosilkami, ki je izpadla s turnirja.

Agnieszka Radwanska je izločila krvnico Polone Hercog. | Foto: Reuters Agnieszka Radwanska je izločila krvnico Polone Hercog. Foto: Reuters

Radwanska izločila krvnico Hercogove

Druga nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki se je na turnirjih za veliki slam najvišje prebila leta 2012 z uvrstitvijo v finale Wimbledona, je bila v treh nizih boljša od Čehinje Barbore Strycove s 6:2, 6:7 (6), 6:2. V osmini finala se bo udarila z Bolgarko Cvetano Pironkovo, ki je izločila 19. nosilko Američanko Sloane Stephens s 6:2, 6:1. Pironkova bo prvič igrala v osmini finala Rolanda Garrosa, mlajša Stephensova že petič.

Hercog.

Ne spreglejte