Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2017,
16.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Juan Martin del Potro Marin Čilić ATP teniški globus

Petek, 13. 10. 2017, 16.02

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 13. oktober

Federer in Nadal naprej, Jakupovičeva v finalu Tianjina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na turnirju serije masters v Šanghaju potekajo četrtfinalni dvoboji. Polfinale sta si že zagotovila Rafael Nadal in Marin Čilić, drugi polfinalni par sta Juan Martin del Potro. Zelo uspešna je tudi slovenska igralka Dalila Jakupović, ki se je v dvojicah uvrstila v finale.

Marin Čilić | Foto: Reuters Marin Čilić Foto: Reuters Prvi polfinalist je Marin Čilić, ki je v četrtfinalu brez večjih težav premagal Alberta Ramosa-Vinolasa. Dvoboj se je končal po dveh nizih (6:3, 6:4) in je trajal eno uro in 22 minut. S to zmago si je Čilić na svetovni lestvici zagotovil 4. mesto. Kot je po dovboju povedal najboljši Hrvat, se na turnirju počuti zelo samozavestnega.

Nadal potreboval tri nize

Med seboj se že merita prvi igralec sveta Rafael Nadal in Grigor Dimitrov. Španec je v zadnjem času v izjemni formi in tudi proti Dimitrovu bo velik favorit. Njun medsebojni rezultat je 9:1 za Rafo. Če se Nadal uvrsti v polfinale, bo dosegel že svojo 870. zmago in se na večni lestvici izenačil za Andrejem Agassijem na šestem mestu. Trenutni izid v nizih je 1:1. Prvi niz je dobil Nadal z izidom 6:4, drugi niz pa je po podaljšani igri dobil Dimitrov. V tretjem je dal Nadal v višjo prestavo in odločilni niz dobil s 6:3.

Nadal: On je vedno nevaren nasprotnik

"Bil je zelo težek dvoboj. Mislim, da sva oba igrala na zelo visoki ravni. Razmere so bile malo drugačne kot v predhodnih dveh dvobojih," je takoj po dvoboju povedal prvi igralec sveta, ki se bo v polfinalu pomeril z Marinom Čilićem. "On je vedno nevaren nasprotnik in mislim, da mu ta podlaga ustreza. Igrišče je namreč zelo hitro. Čaka me težek dvoboj in moral bom biti zelo osredotočen in moral bom igrati agresivno."

Roger Federer bo v četrtfinalu igral proti Francozu Richardu Gasquetu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer bo v četrtfinalu igral proti Francozu Richardu Gasquetu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Federerja čaka Francoz

Zanimiv četrtfinalni dvoboj sta uprizorila tudi Viktor Troicki in Juan Martin del Potro, ki se je v polfinale uvrstil kot nepostavljeni igralec.. Visokorasli Argentinec je med dvobojem zahteval zdravniško pomoč in kazalo je, da ga znova muči zapestje. Dvoboj se je na koncu končal po treh nizih (4:6, 6:1, 6:4).

Zadnja sta na igrišče stopila Roger Federer in Richard Gasquet. To je bil zanju že 18. medsebojni dvoboj in še enkrat več je bil boljši Švicar, ki je proti Francozu zabeležil še 16. zmago.

Jakupovičeva v finalu Tianjina

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič se je v paru s Srbkinjo Nino Stojanović uvrstila v finale turnirja WTA v kitajskem Tianjinu z nagradnim skladom 426.750 ameriških dolarjev. Slovenka in Srbkinja sta v polfinalu premagali kitajsko teniško kombinacijo Hanyu Guo/Qiu Yu Ye 6:0, 4:6 in 10:4.

Jakupovičeva in Stojanovićeva na tekmici v finalu še čakata. Igrali bosta proti boljšemu paru iz obračuna med Romunko Irino Begu in Italijanko Saro Errani ter Belorusinjo Arino Sabalenko in Kitajko Yi Fan Xu.

Rezultati:

 

Ne spreglejte