Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 4. 2018,
19.43

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

teniški globus Polona Hercog Aljaž Bedene Rafael Nadal

Petek, 27. 4. 2018, 19.43

5 let, 11 mesecev

Teniški globus, 27. april

Izjemen slovenski dan: Hercogova, Klepačeva in Bedene uspešno v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Polona Hercog | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v polfinala teniškega turnirja v Istanbulu z nagradnim skladom 204.280 evrov. V polfinalu je Hercogova po dveh urah in 22 minutah ugnala drugopostavljeno Rusinjo Svetlano Kuznjecovo s 6:1, 1:6 in 7:5.

V polfinalu se bo Mariborčanka pomerila z Grkinjo Mario Sakkari, ki je v prvem četrtfinalu ugnala Nizozemko Arantxo Rus s 6:3 in 7:6 (6).

"Prvi niz sem odigrala res vrhunsko. Proti taki igralki, kot je Kuznjecova, je vedno težko, zato, ker izkoristi vsako priložnost, ki jo ima. V prvem nizu ji nisem pustila, da bi zadihala. V drugem nizu sem nato malo začutila fizične posledice, mogoče tudi zaradi živčnosti. Nisem igrala tako agresivno oziroma sem premalo izkoriščala svoj forehand. V zadnjem nizu sem nato naredila ponovno odličen preobrat, ko je ona že servirala za zmago. Moram reči, da sem zelo ponosna na to zmago. Vsekakor pa to še ni zadnja beseda tukaj v Istanbulu. Pripravljena sem dobro in se že veselim polfinalne tekme," je po tekmi menila Hercogova.

Med štiri najboljše se je uvrstil tudi Aljaž Bedene. | Foto: Sportida Med štiri najboljše se je uvrstil tudi Aljaž Bedene. Foto: Sportida

Bedene v polfinalu Budimpešte

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v polfinale turnirja ATP v Budimpešti z nagradnim skladom 561.345 evrov. V današnjem četrtfinalu je bil peti nosilec turnirja serije 250 boljši od italijanskega kvalifikanta Lorenza Sonega s 6:3, 2:6 in 6:2.

Ljubljana.Teniški igralec Aljaž Bedene.Foto: Daniel Novakovič/STAArhiv STA

Bedene na tekmeca v polfinalu še čaka. Pomeril se bo proti boljšemu iz obračuna med Avstralcem Johnom Millmanom in Nemcem Yannickom Madenom.

Odlično kaže  tudi Klepačevi

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač in njena partnerica v igri dvojic Španka Maria Martinez Sanchez sta v četrtfinalu turnirja WTA v Stuttgartu premagali Američanki Coco Vandeweghe in Bethanie Mattek-Sands s 6:2 in 6:2. Prvi nosilki bosta v polfinalu igrali proti Američanki Raquel Atawo in Nemki Anni-Leni Grönefeld. Četrtfinalu dvoboj je trajal vsega uro in tri minute.

Slovensko-španski par ter ameriško-nemška dvojica sta se letos že pomerili, dvoboj v osmini finala turnirja v Indian Wellsu pa je pripadel Klepačevi in Martinez Sanchezovi.

Ne spreglejte