Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2019,
20.15

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

OP Francije teniški globus Blaž Rola

Torek, 28. 5. 2019, 20.15

4 leta, 11 mesecev

OP Francije (ATP), 3. dan

Dvajsetletni Šved usoden za Blaža Rolo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Blaž Rola | Blaž Rola je hitro končal z nastopi na OP Francije. | Foto Vid Ponikvar

Blaž Rola je hitro končal z nastopi na OP Francije.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je od odprtega prvenstva Francije v Parizu poslovil že po prvem krogu. Osemindvajsetletni Slovenec, ki je trenutno na 188. mestu lestvice ATP, je brez dobljenega niza izgubil proti 20-letnemu Švedu Mikaelu Ymerju.

Mikael Ymer je Blaža Rolo presenetil že v prvem nizu, ko mu je z izidom niza 6:0 v teniškem žargonu po 28 minutah zavezal kravato. V drugem nizu je slovenski igralec pokazal več igre ter 148. igralcu sveta vendarle vzel tri igre.

Dvoboj je odločala podaljšana igra tretjega niza, ki pa jo je, kljub boljši igri Slovenca, vseeno dobil Šved, ki si je tako s 3:0 v nizih oziroma s 6:0, 6:3, 7:6 (5) priboril napredovanje v naslednji krog.

Roli igra proti mladem Švedu ni stekla, storil je kar 53 neizsiljenih napak, v igrišče pa spravil le 61 odstotkov prvih servisov. "Žal bo danes ostal zelo grenak priokus, saj sem odigral slabo tekmo," je ocenil po dvoboju.

"Enostavno nisem mogel najti poti iz tega 'živega peska', da bi se mi igra bolj odprla. Trudil sem se igrati nekoliko bolj agresivno, ob tem bi si morda lahko očital, da nisem poskušal igrati nekoliko bolj potrpežljivo in ujeti malo več ritma. Enostavno mi ni deloval servis, naredil sem preveč napak," je dodal.

Juan Martin Del Potro je imel nekaj težav, a je pričakovano napredoval. | Foto: Reuters Juan Martin Del Potro je imel nekaj težav, a je pričakovano napredoval. Foto: Reuters

Del Potro začel slabo, a potem suvereno napredoval

Po izgubljenem prvem nizu je do zmage prišel Argentinec Juan Martin Del Potro. Osmi nosilec je premagal Čilenca Nicolasa Jarryja s 3:6, 6:2, 6:1, 6:4.

Na dvoboju dveh veteranov, ki skupaj štejeta kar 77 let, je slavil 40-letni hrvaški velikan Ivo Karlović, ki je v dvoboju številnih asov in redkih izgubljenih servisov premagal Španca Feliciana Lopeza s 7:6 (4), 7:5, 6:7 (7), 7:5.

Za preboj v drugi krog pa se je danes na igrišču proti Avstralcu Johnu Millmanu pošteno moral potruditi 22-letni Zverev, ki tudi sicer na turnirjih velike četverice redno igra slabše od svojega položaja na svetovni lestvici. Peti nosilec turnirja je proti 56. igralcu sveta zapravil vodstvo dveh nizov, na koncu pa vendarle mirno osvojil odločilni niz in po štirih urah in 11 minutah igre slavil s 7:6 (4), 6:3, 2:6, 6:7 (5), 6:3.

Nemec se bo v naslednjem krogu pomeril s Švedskim kvalifikantom Mikaelom Ymerjem, ki je danes prepričljivo premagal drugega Slovenca med posamezniki v Rolandu Garrosu Blaža Rolo.

Ymer je Ptujčanu, ki ni našel svojega ritma, v prvem nizu s 6:0 po 28 minutah "zavezal kravato". V drugem nizu je slovenski igralec pokazal več igre ter 148. igralcu sveta vendarle vzel tri igre. Dvoboj je odločala podaljšana igra tretjega niza, ki pa jo je, kljub dobri igri Slovenca, vseeno dobil Šved, ki je tako zmagal s 6:0, 6:3, 7:6 (5).

Aljaž Bedene je bil edini slovenski predstavnik v konkurenci moških dvojic. | Foto: Reuters Aljaž Bedene je bil edini slovenski predstavnik v konkurenci moških dvojic. Foto: Reuters

Bedene izpadel tudi v konkurenci dvojic

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je po izpadu med posamezniki na odprtem prvenstvu Francije v Parizu tekmovanje v 1. krogu končal tudi v konkurenci dvojic. Bedene je skupaj s Poljakom Hubertom Hurkaczem izgubil proti avstralsko-nizozemski navezi Marcus Daniell/Wesley Koolhof s 3:6 in 2:6. Slednja sta v prvem nizu "break" naredila v osmi igri, v drugem pa že v prvi in v peti.

Najboljši slovenski igralec je že v ponedeljek v uvodnem krogu izpadel tudi v posamični konkurenci, v obračunu s 15. igralcem lestvice ATP Hrvatom Borno Ćorićem je trenutno 95. igralec sveta klonil po štirih nizih z 1:6, 7:6 (4), 4:6 in 4:6.

ATP

Ne spreglejte