Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2013,
19.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marija Šarapova Jelena Janković

Četrtek, 28. 3. 2013, 19.30

7 let, 12 mesecev

V finalu Šarapova in Williamsova, uspešna tudi Murray in Gasquet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ruska teniška igralka Marija Šarapova in Američanka Serena Williams sta se uvrstili v veliki finale turnirja masters v Miamiju. Med moškimi v polfinalu Murray in Gasquet.

Tretja nosilka Marija Šarapova je od tako želenega naslova v Miamiju, enem izmed njenih najljubših turnirjev, oddaljena le še zmago. V polfinalu se je pomerila s še eno nekdanjo št. 1, Srbkinjo Jeleno Janković, in jo v dobri uri odpravila s prepričljivim rezultatom 6:2 in 6:1. "Sibirska tigrica" je izboljšala razmerje v medsebojnih srečanjih. Zdaj vodi s 7:1. Beograjčanka se je tesneje upirala le do zaostanka z 2:3 v prvem nizu, nato pa ni več našla načina, kako resneje ogroziti Šarapovo.

Velikega dela ni imela tudi Američanka Serena Williams, ki je brez večjih težav premagala četrto nosilko turnirja Agnieszko Radwansko. Serena, ki tako lovi že svojo šesto zmago v Miamiju, je Poljakinjo odpravila z izidom 6:0 in 6:3. Za zmago pa je potrebovala vsega skupaj uro in štiri minute. "Na igrišču sem se zelo dobro počutila in napravila sem zelo malo neizsiljenih napak. Trenirala sem zelo trdo. Upam, da se mi to zdaj obrestuje in da ni to le sreča. Ne verjamem v srečo, ampak v trdo delo," je po dvoboju povedala 31-letna Američanka, ki je trenutno tudi prva igralka sveta.

V moški konkurenci sta se odvijala dva četrtfinalna dvoboja. V prvem dvoboju sta se pomerila Škot Andy Murray in Hrvat Marin Čilić. Prvi niz je bil v znamenju izgubljenih iger na svoj servis, saj sta oba akterja na igrišču zapravljala svoje servise kot po tekočem traku. Drugi niz je bil bolj izenačen, na koncu pa se je zmage veselil Murray, ki je zmagal s 6:4 in 6:3. "Bil je zelo težek dvoboj, posebej drugi niz, kjer so bile dolge in naporne točke. Odigral sem zelo solidno in igral dobro v najpomembnejših trenutkih," je po dvoboju povedal drugi nosilec turnirja, ki lovi zmago na turnirju masters od leta 2011. Drugi četrtfinalni dvoboj je bil med Richardom Gasquetom in Tomašem Berdychom, katerega je dobil prvi s 6:3 in 6:3.

Ne spreglejte