Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
24. 2. 2019,
16.38

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Natisni članek

Novak Đoković Jelena Đoković teniški globus

Nedelja, 24. 2. 2019, 16.38

5 let, 2 meseca

Novak Đoković

Tudi to je rekel Đoković: Končal sem, ne bom več igral tenisa …

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Jelena Đoković, Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Tudi to so bile pred časom besede Novaka Đokovića, potem ko je doživljal najtežje trenutke v svoji teniški karieri. Ena najbolj zaslužnih za njegovo vrnitev je bila Jelena Đoković, njegova žena, ki je razkrila nekaj stvari iz tistega časa.

Tudi Novak Đoković je samo človek, ki ima čustva in se v svojem življenju spopada s težavami in izzivi. Srbski teniški zvezdnik je pred dnevi prejel prestižno nagrado lauerus za športne dosežke v letu 2018. Nole je lani namreč osvojil dva turnirja za grand slam in se povzpel na prvo mesto lestvice ATP.

Novak Đoković
Sportal Lauerusa 2018 Bilesovi in Đokoviću

Pomembno vlogo ob njegovi vrnitvi je odigrala Jelena Đoković. | Foto: Reuters Pomembno vlogo ob njegovi vrnitvi je odigrala Jelena Đoković. Foto: Reuters Brez Jelene bi mu težko uspelo

Težko je verjeti, da se je lani ob takšnem času Novak še vračal po poškodbi in se celo spraševal, ali so njegovi najboljši teniški časi že mimo. Srb je nato zablestel v drugem delu lanske sezone in z letošnjo zmago na OP Avstralije dobil še tretji zaporedni turnir za grand slam.

Na prireditvi lauerus sta o njegovi težki vrnitvi spregovorila tako Jelena kot Novak. Zadnji je odkrito priznal, da ima veliko zaslug za njegovo vrnitev prav njegova žena. Ta ga je podpirala v najtežjih trenutkih. Tudi takrat, ko so se težave zdele nepremostljive. "Brez nje bi zdaj zelo težko igral tenis na tako visoki ravni."

Stvari je želel rešiti po naravni poti

Đoković je bil na dobri poti, da v uspehih dohiti Rogerja Federerja in Rafaela Nadala. Vse dokler se niso leta 2016 pojavile težave s komolcem in je moral iti na operacijo. Andre Agassi, njegov nekdanji trener, je v tistem času dejal, da Novak ni želel na operacijo in da je želel poškodbo pozdraviti po naravni poti.

V določenem obdobju mu ni bilo lahko. | Foto: Gulliver/Getty Images V določenem obdobju mu ni bilo lahko. Foto: Gulliver/Getty Images

"Ne uživam več v tenisu …"

To je nekako potrdila tudi Jelena, ki je dejala, da je bila to velika odločitev in odločitev proti njihovim temeljnim vrednotam. "To je bila velika poteza," je dejala Jelena, ki je razkrila, da je bilo v določenih trenutkih zanj zares težko. "Končal sem. Ne bom več igral tenisa. Ne uživam več v tenisu, izgubil sem ga," je za CNN Novakove besede citirala Jelena, ki je med drugim dejala, da sta se v tem času še bolj zbližala in da njen mož nikoli ni igral zaradi slave in denarja.

Aljaž Bedene
Sportal Bedene v polfinalu močnega turnirja v Riu

Ugotovil je, da ne gre samo za osvajanje lovorik Novak Đoković je zmagal prvi letošnji turnir za grand slam - OP Avstralije. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je zmagal prvi letošnji turnir za grand slam - OP Avstralije. Foto: Gulliver/Getty Images

Toda 15-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam vseeno ni obupal in lani je prikazal eno največjih vrnitev v športu. Sicer v zmagah za grand slam še vedno zaostaja za Rogerjem Federerjem (20) in Rafaelom Nadalom (17), a pri 31 letih se zdi, da ju lahko še vedno dohiti ali celo preseže.

Beograjčan je priznal, da se je del težav pojavil leta 2016 po zmagi na OP Francije, ko je izgubil motivacijo, saj je zmagal na vseh štirih turnirjih za grand slam. "Ugotovil sem, da sem se v prvem delu kariere boril za življenjski cilj. Torej, da imam v lasti vse lovorike. Pozneje sem ugotovil, da ne gre le za to. Gre za globlji smisel življenja in igranje tenisa, saj to, kar delam, vpliva tudi na druge," je še povedal zdaj prvi igralec sveta.

Ne spreglejte