Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
9. 11. 2017,
9.59

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Andre Agassi Roger Federer Rafael Nadal Novak Đoković

Četrtek, 9. 11. 2017, 9.59

6 let, 5 mesecev

Trener Novaka Đokovića opozarja Federerja in Nadala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Andre Agassi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Andre Agassi, trener Novaka Đokovića, pred prihodnjo sezono opozarja tudi Rafaela Nadala in Rogerja Federerja. Američan leta 2018 od srbskega zvezdnika pričakuje nekaj posebnega.

Novak Đoković uradnega dvoboja ni igral že zadnje štiri mesece, potem ko se je po Wimbledonu zaradi poškodbe komolca umaknil. Takrat se je odločil, da do konca sezone ne bo več igral na turnirjih, saj se želi čim bolje pripraviti na novo sezono. Pri tem mu pomaga nekdanji vrhunski teniški igralec Andre Agassi, ki je prepričan, da bo njegov varovanec v prihodnji sezoni znova mešal štrene najboljšim igralcem.

V mislih je imel tudi Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, ki dominirata v letošnji sezoni. Đoković je v tej sezoni dobil dva turnirja (Doha Open in Eastbourne), na turnirju za grand slam pa je zadnjič zmagal leta 2016 na OP Francije.

Andre Agassi je šel skozi podobno obdobje, kot ga zdaj preživlja Novak Đoković. | Foto: Reuters Andre Agassi je šel skozi podobno obdobje, kot ga zdaj preživlja Novak Đoković. Foto: Reuters Ne gre samo za reševanje težav

Andre Agassi je šel v svoji športni karieri skozi podobno obdobje. Izpadel je iz najboljše stoterice, nato pa se je v manj kot dveh letih vrnil na vrh svetovne lestvice ATP. Američan je pred novo sezono optimističen, medtem ko je tudi Nole večkrat poudaril, da si znova želi zmagovati na največjih tekmovanjih.

"Novak je v tem obdobju življenja, ko mora vedeti, česa je zmožen, in ko se mora približati najbolj dovršeni fazi svojega življenja," je za Metro povedal Agassi in dodal: "Šel sem skozi to obdobje, ko ne gre samo za reševanje težav. To me na neki način navdušuje in želim pomagati osebi, za katero mislim, da ima velik smisel za igro in ki je do zdaj zmagala že na veliko turnirjih."

"Novak je eden tistih talentiranih igralcev, za katerega ni pomembno, kdo je na drugi strani mreže, ko je v pravi formi."

Andre Agassi in Steffi Graf se veliko posvečata svojim otrokom in fundaciji. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi in Steffi Graf se veliko posvečata svojim otrokom in fundaciji. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ne bo vseskozi ob Đokoviću

Andre Agassi je letos Beograjčana spremljal le na turnirju v Parizu in še v Wimbledonu. Đoković je konec septembra potrdil, da bosta 47-letnim Američanom sodelovala tudi v prihodnje. Steffi Graf, legendarna nemška teniška igralka in Agassijeva žena, je pred dnevi izjavila, da osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam ne bo ves čas ob Novaku.

"Čeprav se resnično posveča delu z Novakom, Andre ne bo imel polnega delovnega časa in ne bo z njim na vseh turnirjih. Mislim, da bo izbral le nekatere. Veliko časa nama vzamejo otroci in naša fundacija," je povedala 22-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte