Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 9. 2021,
10.04

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

3

Natisni članek

Emma Raducanu

Sreda, 8. 9. 2021, 10.04

2 leti, 7 mesecev

Emma Raducanu

"To je dekle, ki ima vse"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

3

Emma Raducanu | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Emma Raducanu, šele 18-letna teniška igralka, v zadnjih dneh na OP ZDA navdušuje s svojimi predstavami. Že v Wimbledonu je opozorila nase, zdaj pa se zdi, da je naredila še korak naprej. "Ona ima vse," je dejala legendarna Martina Navratilova.

Britanska teniška igralka, ki ima romunske in kitajske korenine, se je prebila v četrtfinale letošnjega turnirja za grand slam na OP ZDA. V sredo jo čaka dvoboj za polfinale, njena nasprotnica pa bo Švicarka Belinda Bencic, aktualna olimpijska prvakinja.

Emma Raducanu | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ve, kaj dela in kaj mora delati

Njena talent in kakovost je opazila tudi Martina Navratilova, ena najboljših teniških igralk vseh časov. "Veliko smo o njej govorili v Wimbledonu, vrnila se je in skoraj nobene igre ni izgubila. Že ko nekoga vidiš prvič, veš, da je nekaj posebnega. In ona je ena izmed teh igralk."

"Kako se pride v New York? Tako, da prideš na osrednje igrišče in premagaš Američanko v četrtfinalu. Ema ima glavo na 'pravem mestu', in to je treba nadzorovati, to je treba vedeti. Odlični oceni za tenis in psihološko pripravo, saj je Ema v vsakem trenutku na igrišču vedela, kaj dela in kaj mora še narediti. Najtežje je priti do psihološke stabilnosti, ampak ona to že ima," je uvodoma za Amazon Prime povedala Navratilova o mladi teniški igralki.

Emma Raducanu
Sportal Se še spomnite najstnice iz Wimbledona, kaj se danes dogaja z njo?

Kaj takšnega redko vidimo

"Njena tehnika je izjemna. Njen teniški IQ (inteligenčni količnik, op. p.) je zelo visok. Redko vidimo, da nekdo tako nadzoruje svoja čustva. Ona ima vse," je še dejala 18-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam med posameznicami.

Martina Navratilova občuduje mlado Britanko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Martina Navratilova občuduje mlado Britanko. Foto: Guliverimage/Getty Images

V sedmih dvobojih ni oddala niti enega niza

Ne le, da Emma Raducanu navdušuje s svojimi predstavami v New Yorku, ampak je tudi zelo dominantna. Raducanova, ki se je na glavni turnir prebila s kvalifikacijami, v sedmih dvobojih ni oddala niti enega niza. Že dovolj zgovoren je podatek, da je v tretjem krogu in tudi v osmini finala oddala skupaj le štiri igre.

"Nisem pričakovala, da bom prišla tako daleč. Zelo sem samozavestna s svojo igro in z vsakim dvobojem rastem in se učim novih stvari," pa je pred današnjim dvobojem povedala Emma.

Z njenimi rezultati prihajajo tudi druge obveznosti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Raducanu (@emmaraducanu)

Leylah Fernandez
Sportal Pravljice kanadske najstnice še ni konec, napredovala tudi Sabalenka
Ne spreglejte