Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
26. 8. 2021,
9.11

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

Natisni članek

Emma Raducanu

Četrtek, 26. 8. 2021, 9.11

1 leto, 2 meseca

Emma Raducanu po Wimbledonu

Se še spomnite najstnice iz Wimbledona, kaj se danes dogaja z njo?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67
Emma Raducanu | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Emma Raducanu, šele mlada teniška igralka, je v Wimbledonu z uvrstitvijo v osmino finala poskrbela za veliko senzacijo. A se je njena zgodba na sveti travi končala precej klavrno, potem ko je zapustila igrišče in se nanj ni več vrnila – predaja. In kaj se danes dogaja z 18-letnico?

Emma Raducanu
Sportal Kaj je šlo narobe pri najstnici? Ni se več vrnila na igrišče.

Britanska najstnica je na letošnjem Wimbledonu poskrbela za pravo britansko evforijo, ko se je prebila do osmine finala in mnogim navijačem dala slutiti, da lahko doseže tisto, kar britanski ljubitelji tenisa čakajo že od leta 1977. Od takrat Velika Britanija še ni imela zmagovalke med posameznicami.

V Wimbledonu je imela v osmini finala težave in dvoboj predala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V Wimbledonu je imela v osmini finala težave in dvoboj predala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kaj je spoznala po senzaciji v Wimbledonu?

Na koncu je mlado igralko premagala prevelika utrujenost, ko je morala v osmini finala proti Avstralki Alji Tomljanovic predati dvoboj. Emma je že kmalu dala vedeti, da uspeh na turnirju v Wimbledonu ni bil le trenutni preblisk. Na ameriški turnirju serije ITF v Landisvilleu prišla do četrtfinala, v Chicagu na turnirju serije WTA pa je igrala v finalu. Na podlagi teh rezultatov se je močno povzpela tudi na lestvici. S 333. mesta se je na lestvici WTA prebila med 150. najboljših igralk sveta.

Trenutno ena najbolj perspektivnih igralk na turneji se je preko Zooma pogovarjala z novinarji in med drugim razkrila, kaj se je naučila s turnirja v Wimbledonu. "Mislim, da je bil Wimbledon izjemno pozitivna izkušnja. Veliko sem se naučila o svoji igri in kaj je vse je potrebno, da lahko igraš na najvišji ravni. Vsekakor sem spoznala, da moram veliko delati še na fizični pripravi. Vsekakor je bila to izkušnja, ki mi je odprla oči in spoznala sem, na katerih segmentih igre moram še delati."

"Na trenutke sem bila povsem izčrpana" "Na trenutke sem bila povsem izčrpana." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Na trenutke sem bila povsem izčrpana." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Spoznala je, koliko fizično zaostaja v primerjavi z drugimi dekleti, ki na turneji igrajo že deset let.  Prav tako ni vajena intenzivnosti, potem ko je igrala nekaj tednov zapored. To je bilo zanjo povsem nekaj novega. Od Wimbledona dalje veliko več dela na fizični pripravi in še danes se zelo dobro spominja tistega dvoboja proti Alji Tomljanovic.

"Na trenutke sem bila povsem izčrpana. Imeli sva dolge točke, v prvem nizu je bilo tudi več kot 20 udarcev. Alja je tega vajena že zadnjih deset let, jaz pa sem s tem šele začela. Tenis pri nižje uvrščenih igralkah ni na isti ravni."

Glavna motivacija je, da najde svoje pomanjkljivosti

Kot je dejala, se je izkušnje v Wimbledonu veliko naučila, prav tako ji je ta uspeh odprla marsikatera vrata, saj je danes dobiva veliko posebnih povabil.

"Imela sem veliko srečo, da sem dobila nekaj povabil, ki sem jih izkoristila," je dejala Raducanova, ki si želi v prihodnosti meriti z najboljšimi igralkami na svetu. "Navdušena sem, če lahko igram z njimi in na ta način vidim, kje so moje pomanjkljivosti. Verjetno bi rekla, da je to moja glavna motivacija v športu na sploh."

Zatrjuje, da je ostala isto dekle

Teniška najstnica velja za izjemno inteligentno in za dekle, ki stoji na realnih tleh. Sama meni, da je izobrazba zelo pomembna in ji tudi pomaga pri športni karieri. Ob tem poudarja, da ostaja ista oseba kot prej, ko še ni bila tako znana športni javnosti.

"Po Wimbledonu sem si vzela pet dni prosto. Potem sem dva tedna trenirala in šla neposredno na turnejo in igrala. In ko ste na turneji, se pripravljate samo na naslednji dvoboj. Na ta način ne čutim, da je kakšna razlika. Zelo sem hvaležna, da mi navijači spremljajo. Mislim, da nisem tako zanimiva, ampak je res lepo videti, da je toliko ljudi za nami."

Včeraj se je brez težav prebila skozi prvi krog kvalifikacij OP ZDA. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Včeraj se je brez težav prebila skozi prvi krog kvalifikacij OP ZDA. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V New Yorku ji pomagajo

Emma je trenutno na OP ZDA, kjer igra kvalifikacije. V prvem krogu je brez težav odpravila Nizozemko Bibiane Schoofs (6:1, 6:2). To je njeno prvi nastop v New Yorku in kot pravi je zanjo vse novo. Vsi ji skušajo pomagati na najboljši možen način. "To zelo cenim. Konec koncev delamo vsi isto stvar. In lepo je, če si v prijetnem okolju, kajne?," je so besede Raducanova povzeli na tennismajors.

Emma Raducanu
Sportal Je morala 18-letnica po veliki senzaciji res sama prati perilo? #video
Ne spreglejte