Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
12. 4. 2024,
10.55

Osveženo pred

2 tedna, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Billie Jean King pokal Tamara Zidanšek

Petek, 12. 4. 2024, 10.55

2 tedna, 4 dni

Kaj se dogaja s Tamaro Zidanšek?

Težki časi za Tamaro Zidanšek

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek preživlja težke trenutke.  | Foto www.alesfevzer.com

Tamara Zidanšek preživlja težke trenutke.

Foto: www.alesfevzer.com

V zadnjih dneh je zelo odmevala odpoved igranja Tamare Zidanšek za slovensko teniško reprezentanco v pokalu Billie Jean King, ki ta konec tedna igra proti favorizirani Slovaški. A po njenem zadnjem zapisu sodeč naša vrhunska teniška igralka preživlja težke čase.

Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek odpovedala nastop za reprezentanco v pokalu BJK

Zidanšek zapis | Foto: Instagram Foto: Instagram Pred petimi dnevi je Tamara Zidanšek nepričakovano sporočila, da ne bo igrala na reprezentančni akciji, kar je bilo za marsikoga veliko presenečenje. Takrat je zapisala, da ji je igranje za reprezentanco čast in privilegij in da se bo ta čas posvetila igranju na pesku ter poskušala doseči olimpijsko normo za igranje na OI v Parizu.

A po njenem zadnjem zapisu sodeč je za to odločitvijo nekaj več. Šestindvajsetletna slovenska teniška igralka se namreč že dlje časa bori z zdravstvenimi težavami, tudi z bakterijsko pljučnico, zato se je odločila, da si bo vzela nekaj dni odmora in potem videla, kdaj bo lahko stopila na igrišče.

Mislila je, da gredo stvari na bolje, a ...

Začelo se je že lani poleti, ko je imela težavo z bolečinami v rami. Te so še vedno prisotne in zaradi tega tudi ni mogla normalno izpeljati pripravljalnega obdobja, kar je bilo zanjo precej naporno.

"Februarja sem zbolela v Indiji, kar me je ponovno porinilo nazaj za nekaj tednov. Vseeno sam se kar hitro uspela pozdraviti in začela izboljševati potrebne stvari. Šlo je na bolje oziroma sem mislila tako. Dejansko nikoli nisem nehala kašljati, kar se je nadaljevalo dva meseca. Pred kratkim sem prišla nazaj iz Bogote in ponovno zbolela. Odšla sem k zdravniku, ki mi je dejal, da imam bakterijsko pljučnico, in mi svetoval, naj si vzamem čas in se pozdravim," je zapisala polfinalistka OP Francije iz leta 2021.

Tamara Zidanšek si je vzela nekaj dni odmora. | Foto: www.alesfevzer.com Tamara Zidanšek si je vzela nekaj dni odmora. Foto: www.alesfevzer.com

Videla bo, kdaj bo lahko stopila nazaj na igrišče

Zatem je zapisala, da ni prijetno, ko pridejo stvari, ki te ves čas zavirajo. Zaveda se, da bo trajalo nekaj časa, da se pozdravi in bo spet lahko prišla v formo. "Vzela sem si nekaj dni odmora, da se pozdravim. Potem bom počasi videla, kdaj lahko stopim nazaj na igrišče," je še sporočila nekdaj že 22. igralka sveta.

Preberite še:

Veronika Erjavec
Sportal Šestnajstletnica je pokopala še zadnje slovenske upe #video
Andrej Kraševec
Sportal Andrej Kraševec in ekipa začenjata na novo
BJK, Slovaška, Slovenija
Sportal Ko notranja trenja zasenčijo dekleta in pomembno tekmovanje
Ne spreglejte