SiolNET. Sportal Tenis
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Teniški praznik ostaja v Portorožu, a se še ne ve, kdaj

2

termometer

Z zmagoslavjem Blaža Kavčiča se je uspešno končal drugi teniški turnir serije challenger v Portorožu. Zmaga Ljubljančana je lepa nagrada za napore prirediteljev.

Prireditelji želijo v prihodnosti turnir dvigniti še na višjo raven in verjetno spremeniti termin igranja. Potem ko so se igralci leta 2013 borili za nagradni sklad v višini 30.000 evrov, je ta letos znašal že 42.500 evrov, želje organizatorjev, Teniške zveze Slovenije in zavarovalnice Tilia, pa so, da bi igralcem ponudili še več. "V prihodnjih mesecih bomo razmislili, kako naprej. Razmišljamo, da bi turnir prestavili na nov termin, vprašanje pa je tudi, če bomo nadaljevali z istim nagradnim skladom," pravi direktor TZS Gregor Krušič.

Organizacija največjega teniškega dogodka v Sloveniji ne bi bila možna brez zvestega pokrovitelja. Zavarovalnica Tilia je turnir podprla že lani in namerava ostati zvesta projektu tudi v prihodnje. "Vsi, ki organizirajo takšno tekmovanje, vedo, da je glavni pokrovitelj ključ do uspešne izvede. Tako je tudi pri nas, ob tem pa bi rad dodal, da je podobno pomembna tudi izbira prave ekipe ter prizorišča," dodaja Krušič.

Člani reprezentance niso dovolj enotni

Po prvi izvedbi Tilia Opna je bil direktor TZS razočaran nad odzivom lokalne skupnosti, predvsem gospodarskega dela, letos pa so potencial turnirja opazili tudi v Občini Piran in z veseljem pristopili k organizaciji. Župan Peter Bossman je zato potrdil, da bo občina tudi v prihodnje z veseljem sodelovala pri izvedbi turnirja, direktor Krušič pa mu je odgovoril, da bo Tilia Open ostal v Portorožu.

Direktor TZS je spregovoril tudi o prihodnosti slovenskega tenisa. Moški je trenutno na zgodovinskem vrhuncu, žal pa vsi člani reprezentance niso dovolj enotni. Aljaž Bedene želi igrati za Veliko Britanijo, Grega Žemlja se še naprej ubada z zdravstvenimi težavami, Blaž Rola ni nastopil v Portorožu, saj je raje igral na močnejšem turnirju v Stuttgartu, le Blaž Kavčič je uslišal prošnje TZS in prišel na slovensko obalo.

"Spremembe se obetajo predvsem v ženskem delu. V prihodnjih tednih oziroma mesecih bo prišlo do menjave na selektorskem mestu, saj želimo dati večji poudarek razvoju deklet. V Sloveniji imamo namreč nekaj zelo obetavnih igralk, ki jim moramo v prihodnjih letih nuditi čim boljše pogoje za delo, da bodo nekoč tako uspešne, kot so slovenska dekleta že bila," je povedal Krušič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin