Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 7. 2023,
7.00

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Stan Wawrinka Dalila Jakupović Elisabetta Cocciaretto Clara Burel WTA Laslo Đere Alexander Zverev teniški globus ATP

Nedelja, 30. 7. 2023, 7.00

9 mesecev

Teniški globus, 29. julij

Jakupovićeva izpadla v polfinalu, Wawrinka navdušuje v Umagu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Alexander Zverev | Alexander Zverev je nazadnje osvojil ATP turnir leta 2021. | Foto Reuters

Alexander Zverev je nazadnje osvojil ATP turnir leta 2021.

Foto: Reuters

Nemec Alexander Zverev in Srb Laslo Đere sta finalista teniškega turnirja ATP v Hamburgu, Francozinja Clara Burel in Italijanka Elisabetta Cocciaretto sta finalistki turnirja WTA v švicarski Lozani, kjer je Slovenka Dalila Jakupović v konkurenci dvojic izpadla v polfinalu. V Umagu se bosta v nedeljo za naslov pomerila Švicar Stan Wawrinka in Avstralec Alexei Popyrin.

Blaž Rola
Sportal Slovenski teniški igralec prvič osvojil turnir ATP

Nemec Alexander Zverev, trikratni polfinalist odprtega prvenstva Francije v Parizu, v zadnjem času kaže, da prihaja v formo po prisiljenem odmoru zaradi poškodbe. V finale se je uvrstil po več kot enem letu, zadnjič pa je turnir dobil novembra 2021, ko je bil najboljši na mastersu v Torinu. Četrti nosilec Zverev je v polfinalu s 6:2 in 6:4 odpravil Francoza Arthurja Filsa.

Za 26-letnega domačina je to prvi finale v Hamburgu, sicer pa bo to skupno 31. finale zanj, pri čemer ima 19 turnirskih zmag. Laslo Đere ima na drugi strani dva naslova, zanj pa bo to peti finale in prvi letos. Đere je bil s 6:3 in 6:2 boljši od Kitajca Zhizhen Zhanga. 

Švicarsko-avstralski finale v Umagu

V nedeljo se bosta v finalu ATP turnirja v Umagu, največjega teniškega dogodka na Hrvaškem, pomerila Švicar Stan Wawrinka in Avstralec Alexei Popyrin. 38-letni Wawrinka se je uvrstil v sklepno dejanje ATP turnirja prvič po letu 2019. V polfinalu je bil boljši od Italijana Lorenza Sonega (6:3 in 6:4), v finalu ATP turnirja pa bo zaigral že 31. V nedeljo lahko osvoji 17. lovoriko, prvo po letu 2017, ko je bil najboljši v Ženevi.

Avstralec Popyrin je v treh urah in 17 minutah odpravil Italijana Mattea Arnaldija (6:7, 7:5 in 6:3). V finalu ATP turnirja bo zaigral drugič v karieri. Leta 2021 je osvojil turnir v Singapurju.

Francosko-italijanski finale v Lozani

Francozinja Clara Burel in Italijanka Elisabetta Cocciaretto sta finalistki teniškega turnirja serije WTA v švicarski Lozani z nagradnim skladom 235.770 evrov. Obe se bosta v nedeljskem finalu potegovali za prvi naslov na najvišji ravni turnirjev WTA. Dvaindvajsetletna in nepostavljena Burel je bila v francoskem polfinalu po dveh urah in pol boljša od Diane Parry s 4:6, 7:6 (2), 6:3. Prav tako 22-letna Cocciaretto pa je za zmago proti Madžarki Anni Bondar potrebovala še 56 minut več za slavje s 6:7 (3), 7:6 (6), 7:5.

Vrstnici iz Francije in Italije sta doslej enkrat igrali v finalu turnirjev serije WTA. Burel je izgubila prav v Lozani pred dvema letoma, ko je morala premoč priznati Slovenki Tamari Zidanšek. Na tem turnirju druga nosilka Cocciaretto pa je letos izgubila v Hobartu proti Američanki Lauren Davis. Slovenka Dalila Jakupović je skupaj s Črnogorko Danko Kovinić v konkurenci dvojic izpadla v polfinalu proti Bondar in Parry, ki sta v soboto izpadli v konkurenci posameznic prav v polfinalu. Zmagali sta s 7:5, 6:7 (2) in 10:8.

Fritz in Vukić za naslov v Atlanti

Američan Taylor Fritz, prvi nosilec teniškega turnirja v Atlanti (668.265 evrov nagradnega sklada), je v polfinalu premagal rojaka Jeffreyja Wolfa s 6:3 in 7:5. V finalu se bo pomeril z Aleksandrom Vukicem iz Avstralije, ki je s 3:6, 7:6 (2) in 7:5 izločil Uga Humberta, sedmega nosilca iz Francije.

Fritz, deveti igralec sveta, bo lovil drugo turnirsko zmago v sezoni, februarja je bil petič v karieri v finalu zmagovalec, ko je slavil v Delray Beachu. Vukic, sedemindvajsetletnik iz Sydneyja, bo prvič nastopil v finalu turnirjev ATP.

Pri 32 letih do prvega naslova v karieri

Nizozemska teniška igralka Arantxa Rus je zmagovalka turnirja WTA v Hamburgu, potem ko je v finalu premagala Nemko Nomo Noha Akugue s 6:0, 7:6 (3). Za 32-letno Nizozemko, ki je bila sedma nosilka, je to prvi naslov v karieri, medtem ko je 19-letna Nemka, trenutno 207. igralka sveta, sploh prvič nastopila v glavnem žrebu turnirjev WTA.

Hamburg, WTA:

Finale:

Arantxa Rus (Niz/7) - Noma Noha Akugue (Nem) 6:0, 7:6 (3).

Hamburg, ATP:

Polfinale:
Alexander Zverev (Nem/4) - Arthur Fils (Fra) 6:2, 6:4;
Laslo Đere (Srb) - Zhizhen Zhang (Kit) 6:3, 6:2.

Umag, ATP:

Polfinale:
Stan Wawrinka (Švi/6) - Lorenzo Sonego (Ita/2) 6:3, 6:4;
Alexei Popyrin (Avs) - Matteo Arnaldi (Ita/7) 6:7 (2), 7:5, 6:3;

Lozana, WTA:

Polfinale:
Clara Burel (Fra) - Diane Parry (Fra/9) 4:6, 7:6 (2), 6:3;
Elisabetta Cocciaretto (Ita/2) - Anna Bondar (Mad) 6:7 (3), 7:6 (6), 7:5;

Atlanta, ATP:

Polfinale:

Taylor Fritz (ZDA/1) - Jeffrey Wolf (ZDA/8) 6:3, 7:5;
Aleksandar Vukic (Avs) - Ugo Humbert (Fra/7) 3:6, 7:6 (2), 7:5.

Arantxa Rus
Sportal Nizozemka pri 32 letih do prvega naslova v karieri
Ne spreglejte