Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2019,
16.40

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

2

Natisni članek

teniški globus WTA ATP Polona Hercog Andy Murray

Sreda, 2. 10. 2019, 16.40

4 leta, 6 mesecev

Teniški globus, 2. oktober

Najboljša Slovenka poražena proti osmi igralki sveta, Murray prvič v četrtfinalu, Đoković brez težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

2

Polona Hercog | Polona Hercog je izgubila po treh nizih. | Foto Getty Images

Polona Hercog je izgubila po treh nizih.

Foto: Getty Images

Na Japonskem in Kitajskem se nadaljujejo teniški turnirji. Srbski zvezdnik Novak Đoković se je brez večjih težav uvrstil v četrtfinale v Tokiu. Škot Andy Murray je prvič po operaciji kolka zabeležil dve posamični zmagi na turnirjih ATP in se tako prebil v četrtfinale. To mu je uspelo na turnirju v Pekingu, kjer je igrala tudi Polona Hercog, ki pa je morala v osmini finala po treh nizih priznati premoč osmi igralki sveta Kiki Bertens.

Polona Hercog
Sportal Novak Đoković se je vrnil, Polona Hercog premagala nekdanjo prvo igralko

Najboljša slovenska teniška igralka Polono Hercog, ki je v drugem krogu premagala Nemko Angelique Kerber, je v osmini finala po dveh urah in 17 minutah izgubila proti Nizozemki Kiki Bertens, trenutno osmi igralki sveta, ki je bila boljša s 6:7 (6), 6:2 in 3:6. Nizozemka je tako vknjižila prvo zmago proti Hercogovi, ki je do zdaj dobila edini medsebojni obračun, ko je leta 2012 slavila po predaji.

Hercogova je na Kitajskem vpisala dve zmagi proti nemškima igralkama Juliji Görges in Angelique Kerber, za to je zaslužila dobrih 85.000 dolarjev ter dobila 120 točk, ki jo bodo na novi razpredelnici WTA popeljale med prvih petdeset igralk na svetu. Pred turnirjem je bila Hercogova 51., najvišje v karieri pa je bila leta 2011 na 35. mestu.

Na Japonskem nastopa tudi Novak Đoković. V drugem krogu je v dveh nizih odpravil domačina Goja Soedo.

Murray v Pekingu nanizal dve zmagi

Andy Murray se je v Pekingu uvrstil v četrtfinale. | Foto: Getty Images Andy Murray se je v Pekingu uvrstil v četrtfinale. Foto: Getty Images Nekdanji prvi igralec sveta Andy Murray je v drugem krogu po skoraj treh urah premagal Britanca Camerona Norrieja s 7:6 (6), 6:7 (7) in 6:1. V četrtfinalu Murrayja čaka zmagovalec dvoboja med Avstrijcem Dominicem Thiemom, prvim nosilcem turnirja, in povabljencem Kitajcem Zhangom Zhizhenom.

Dvaintridesetletni Murray, ki trenutno zaseda 503. mesto na lestvici ATP, je že napovedal upokojitev, a se po januarski operaciji ni predal. Na teniška igrišča se je vrnil sredi avgusta, prvo odmevnejšo zmago pa je dosegel v torek, ko je v prvem krogu turnirja na Kitajskem premagal polfinalista OP ZDA Italijana Mattea Barrettinija.

Trikratni zmagovalec turnirjev največje četverice Murray pravi, da ne čuti več bolečin v kolku ter da se mora zdaj posvetiti fizični pripravi, da bo lahko na turnirjih odigral več dvobojev zaporedoma.

WTA

 

ATP

 

Ne spreglejte