Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 5. 2023,
23.30

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

Carlos Alcaraz Danil Medvedjev Iga Swiatek Holger Rune Novak Đoković tenis

Sreda, 17. 5. 2023, 23.30

11 mesecev, 3 tedne

Teniški globus, 17. maj

Tretji dvoboj, pa je še drugič premagal Đokovića, poškodba prve igralke sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Rim Novak Đokovič Holger Rune | Holger Rune je še drugič premagal Novaka Đokovića. | Foto Reuters

Holger Rune je še drugič premagal Novaka Đokovića.

Foto: Reuters

Holger Rune je v četrtfinalu turnirja serije masters v Rimu izločil prvega nosilca Novaka Đokovića. Dvajsetletnik je bil po dveh urah in 17 minutah boljši s 6:2, 4:6, 6:2. Že v ponedeljek je izpadel drugi nosilec Carlos Alcaraz. Četrti nosilec Casper Ruud se je v prvem nizu pošteno namučil s Franciscom Cerundolom, a vendarle napredoval s 7:6 in 6:4. V ženski konkurenci je prva igralka sveta Iga Swiatek zaradi poškodbe noge predala dvoboj z Jeleno Ribakino.

Kaja Juvan
Sportal Vrnitev Kaje Juvan z odmevno zmago, Đoković gladko v četrtfinale

Dvoboj je bil sicer prekinjen zaradi dežja pri vodstvu Runeja z 1:0 v nizih ter 4:5 v drugem nizu, prvo igro po nadaljevanju pa je dobil ta teden še prvi igralec lestvice ATP. V odločilnem nizu je Danec Holger Rune hitro pobegnil in si zagotovil drugo zmago na tretjem medsebojnem obračunu proti skoraj 36-letnemu Novaku Đokoviću. Rojstni dan bo Beograjčan, ki je v Rimu igral že 17. četrtfinalni obračun, praznoval 22. maja. Đoković je dobil prvi medsebojni obračun z Dancem na OP ZDA leta 2021, nato pa je bil lani ob koncu sezone v finalu mastersa v Parizu boljši Rune.

"Zame je to velika zmaga. Uspelo mi je že lani na mastersu v Parizu, a vsak dvoboj z Novakom je velik izziv. Je eden največjih vseh časov. Vedel sem, da moram odigrati svoj najboljši tenis. Zelo sem ponosen nase. Užival sem v vsakem trenutki dvoboja," je povedal Rune in dodal, da mu je Đoković vzor. 

Rune in Đoković. | Foto: Reuters Rune in Đoković. Foto: Reuters Đoković bo moral v ponedeljek predati vrh lestvice Špancu Carlosu Alcarazu. Ta je sicer v Rimu izpadel v tretjem krogu proti Madžaru Fabianu Marozsanu, a bo pred OP Francije, ki se bo začelo 28. maja, vnovič zasedel vrh lestvice. Srba lahko ob zmagi v Rimu prehiti tudi Rus Danil Medvedjev. Ta bo v četrtek v četrtfinalu igral proti Nemcu Yannicku Hanfmannu. Isti dan bo še obračun Grka Stefanosa Cicipasa in Hrvata Borne Ćorića

Poškodba prve igralke sveta

V ženski konkurenci je prva nosilka in branilka naslova v Rimu, Poljakinja Iga Swiatek v četrtfinalu pri izidu 6:2, 6:7 (3), 2:2 predala dvoboj proti zmagovalki lanskega Wimbledona, Kazahstanki Jeleni Ribakini. Swiatkova je dvoboj predala zaradi težav s poškodbo noge. Swiatkova je s tem prekinila niz 14 zaporednih zmag v Rimu, kjer je slavila v zadnjih dveh letih.

Iga Swiatek | Foto: Reuters Iga Swiatek Foto: Reuters Že pred začetkom odločilnega tretjega niza je Swiatkova zahtevala zdravniški odmor. Poljakinja je nato dvoboj nadaljevala, vendar je po 2:19 ure igre dvoboj zaradi bolečin v kolenu dokončno predala. Za zdaj še ni znano, ali gre bolj za previdnost pred drugim letošnjim turnirjem za veliki slam, ki se bo v Parizu začel 28. maja, ali za hujšo poškodbo. "Nikoli ni dobro tekme dobiti na takšen način. Upam, da ni z Igo nič hujšega," je dejala Ribakina.

Španka Paula Badosa je v treh nizih izgubila z Latvijko Jeleno Ostapenko, ki bo naslednja tekmica Jelene Ribakine. "Čaka me težka tekmica. Vsekakor moram dobro začeti dvoboj in moram biti zelo agresivna na svoj servis. Ne bo veliko dolgih izmenjav in mislim, da bo zagotovo zelo težak dvoboj," je povedala Ribakina. V polfinale sta se že pred tem uvrstili Rusinja Veronika Kudermetova in Ukrajinka Anhelina Kalinina.

Rim, ATP:

Četrtfinale:

Holger Rune (Dan/7) - Novak Đoković (Srb/1) 6:2, 4:6, 6:2;
Casper Ruud (Nor/4) - Francisco Cerundolo (Arg/24) 7:6 (5), 6:4;

Osmina finala:
Stefanos Cicipas (Grč/5) - Lorenzo Musetti (Ita/18) 7:5, 7:5;
Borna Čorić (Hrv/15) - Fabian Marozsan (Madž) 3:6, 6:4, 6:3;

Rim, WTA:

Četrtfinale:

Jelena Ostapenko (Lat/20) - Paula Badosa (Špa) 6:2, 4:6, 6:3;
Jelena Ribakina (Kaz/7) - Iga Swiatek (Pol/1) 2:6, 7:6 (3), 2:2, predaja;
Carlos Alcaraz
Sportal Hitro slovo Alcaraza
Novak Đoković
Sportal Đokovićeva odločitev jih je šokirala. Razlog za zdaj še ni znan.
Ne spreglejte