Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 1. 2023,
12.17

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Lauren Davis Richard Gasquet teniški globus

Sobota, 14. 1. 2023, 12.17

1 leto, 3 mesece

teniški globus, 14. januar

Francoski veteran v finalu Aucklanda ugnal drugega nosilca, podvig Južnokorejca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Richard Gasquet | Richard Gasquet je zmagovalec Aucklanda. | Foto Guliverimage

Richard Gasquet je zmagovalec Aucklanda.

Foto: Guliverimage

 Francoski veteran Richard Gasquet je osvojil svoj prvi naslov na teniških turnirjih ATP po skoraj petih letih, ko je v finalu turnirja z nagradnim skladom 642.735 dolarjev v Aucklandu na Novi Zelandiji premagal drugega nosilca Britanca Camerona Norrieja. Slavil je v treh nizih z izidom 4:6, 6:4 in 6:4. Južnokorejski teniški igralec Kwon Soon-woo je osvojil turnir v Adeliadi.

Sedemindvajsetletni Norrie je bil papirnati favorit dvoboja kot 12. igralec na svetovni lestvici. Šestintridesetletni Gasquet je trenutno komaj 67. igralec sveta. Na Novi Zelandiji je prišel do svojega 16. naslova, prvega v Aucklandu.

Gasqueta v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije, prvega turnirja za grand slam v sezoni, čaka dvoboj proti rojaku Ugu Humbertu.

Lanski polfinalist Wimbledona Norrie, ki je po letu 2019 doživel drugi poraz v finalu Aucklanda, se bo v prvem krogu Melbourna meril s francoskim najstnikom Luco Van Asschejem.

Kwon izgubil v kvalifikacijah, nato pa osvojil naslov

Južnokorejski teniški igralec Kwon Soon-Woo , 84. z lestvice ATP, je danes osvojil drugi naslov ATP. V finalu drugega turnirja v Adelaide je s 6:4, 3:6 in 7:6 (4) premagal Španca Roberta Bautisto Aguta, 26. igralca sveta.

Kwon Soon-woo je presenetil v Adelaidi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kwon Soon-woo je presenetil v Adelaidi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Petindvajsetletnik je sicer izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij za nastop na turnirju, a se je kljub temu zaradi številnih odpovedi uvrstil na turnir kot srečni poraženec. Na koncu pa je prišel do druge turnirske zmage v karieri po Astani 2021.

Kwon je deseti teniški igralec v zgodovini, ki je dobil turnir serije ATP kot srečni poraženec iz kvalifikacij, prvi po letu 2018.

Belinda Benčič do zmage v finalu Adelaide

Olimpijska prvakinja Belinda Benčič iz Švice je osvojila teniški turnir WTA v Adelaide, ki služi kot eden od pripravljalnih turnirjev za odprto prvenstvo Avstralije. Benčič je v finalu gladko s 6:0 in 6:2 premagala Rusinjo Darjo Kasatkino, z zmago pa se bo na lestvici WTA prebila v najboljšo deseterico na svetu.

Belinda Benčič je zmagovalka Adelaide. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Belinda Benčič je zmagovalka Adelaide. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Obe finalistki sta do zadnje stopničke prišli brez boja. Njuni tekmici Rusinja Veronika Kudermetova in Španka Paula Badosa sta polfinale predali zaradi poškodb.

Danes pa je Švicarka višje rangirano rusko tekmico, Kasatkina je osma igralka sveta, povsem "povozila" v le 67 minutah skoraj popolnega tenisa. Takoj je tekmici odvzela servis in nato dobila niz skoraj brez odpora Kasatkine.

Benčič je tako prišla do šeste turnirske zmage v karieri. "To je moj najboljši rezultat pred OP Avstralije in imela sem največ dvobojev. Pomaga mi pri samozavesti, da bolj verjamem vase. Ta zmaga je super, vendar se bo v Melbournu vse začelo znova," je dejala 25-letnica.

Američanka Lauren Davis zmagovalka Hobarta

Ameriška teniška igralka Lauren Davis je zmagovalka turnirja WTA v avstralskem Hobartu. V finalu je 29-letnica s 7:6 (0) in 6:2 premagala Italijanko Elisabetto Cocciaretto in se veselila svojega drugega naslova v karieri. Pred tem je zmagala leta 2017 v Aucklandu. Davis, 84. igralka na svetovni lestvici, je ob tem še dvakrat igrala v finalu.

Lauren Davis je slavila na turnirju v Hobartu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lauren Davis je slavila na turnirju v Hobartu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Trenutno sem preveč čustvena," je po dvoboju dejala zmagovalka: "Zelo sem vesela, zelo navdušena. Morala sem dati vse od sebe, da sem danes zmagala. Vložili smo toliko časa, toliko trdega dela in truda, in izjemen občutek je, da se vse trdo delo poplača."

To je bil izjemen nastop Davis, ki je prišla skozi kvalifikacije in v prvem krogu premagala četrto nosilko in zmagovalko OP ZDA iz leta 2017 Sloane Stephens. Na celotnem turnirju ni izgubila niti niza.

Davis bo nastope na bližnjem odprtem prvenstvu Avstralije začela proti 54. igralki sveta Danki Kovinić.

Adelaide, ATP (642.735 dolarjev):

- finale:
Kwon Son-woo (JKo) - Roberto Bautista Agut (Špa/4) 6:4, 3:6, 7:6 (4).

Adelaide (WTA, 780.637 dolarjev):

finale:
Belinda Benčič (Švi/8) - Darja Kasatkina (Rus/5) 6:0, 6:2.

Auckland, (642.735 dolarjev):

- finale:
Richard Gasquet (Fra) - Cameron Norrie (VBr/2) 4:6, 6:4, 6:4.

Hobart (WTA, 259.303 dolarjev):

- finale:
Lauren Davis (ZDA) - Elisabetta Cocciaretto (Ita) 7:6 (0), 6:2.

Portorož Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek izpadla še v konkurenci dvojic
Belinda Bencic
Sportal Pestro na teniških igriščih, v Adelajdi v obeh polfinalnih dvobojih predaja
 
Ne spreglejte