Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
15.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 15.28

6 let, 6 mesecev

Takšnega Federerja že dolgo nismo videli #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, je zadnji konec tedna v domačem Baslu dobil osmi turnir v letošnji sezoni. Kljub superiornosti je Švicar v finalu pokazal, da tudi njemu popustijo živci.

Roger Federer je v nedeljo v finalu Basla po treh nizih premagal Juana Martina del Potra (6:7 (5), 6:4, 6:3). "Mislim, da sva oba utrujena od dolge sezone. Poleg tega je on igral štiri zaporedne tedne, in to zelo uspešno, zato sva oba poskusila dati vse od sebe," je po dvoboju povedal Federer, ki je po enoletnem premoru spet igral pred domačim občinstvom.

"Ljudje so zares uživali, ampak na žalost je na koncu zmagovalec le eden. Mislim, da sva lahko oba zadovoljna s tem tednom," je še povedal 36-letni Švicar, ki je po dolgem času na igrišču izgubil živce. V četrti igri drugega niza je imel priložnost, da Argentincu odvzame servis, a je zgrešil lahko žogo. V tistem trenutku so mu popustili živci in udaril je po mreži, kar pri njem vidimo redko.

Številka se je povzpela na 95

S to turnirsko zmago je Federer dosegel dva nova mejnika. Na večni lestvici osvojenih turnirjev se je s 95 zmagami uvrstil na drugo mesto. Pred njim je le še legendarni Jimmy Connors, ki je osvojil neverjetnih 109 turnirjev. Z zaslužki na turnirjih pa se je znova povzpel na prvo mesto, od koder je izrinil Novaka Đokovića. Švicar je do zadnjega turnirja na svoj račun pospravil skoraj 110 milijonov ameriških dolarjev.

Prvo mesto na lestvici ATP mu ne pomeni več veliko. | Foto: Reuters Prvo mesto na lestvici ATP mu ne pomeni več veliko. Foto: Reuters Žal mi je, da moram to povedati

19-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam ima vse možnosti, da se do konca sezone povzpne na prvo mesto lestvice ATP. Kot je že večkrat dejal, mu to ne pomeni veliko, saj je po zmagi v Baslu sporočil, da ne bo igral na turnirju serije masters v Parizu.  To pomeni, da Nadal potrebuje le še eno zmago, da leto konča na prvem mestu.

Federer je že pred finalom v Baslu povedal, da je med njim in Nadalom (pre)velika razlika. "Če bi razmišljal o tem, verjetno ne bi užival na igrišču. Celotna sezona, ki sem jo dobro igral, bi na koncu lahko postala slaba. Žal mi je, da moram to povedati, ampak to ni moja glavna prioriteta. Ljudje radi govorijo o tem in iz tega delajo veliko stvar."

Ne spreglejte