Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
26. 12. 2021,
7.40

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

7

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 26. 12. 2021, 7.40

2 leti, 4 mesece

Kakšna bo usoda Đokovića?

Mnogi trepetajo, Đoković pa na ulici Beograda v dežju igra tenis #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

7

Novak Đoković | Še zdaj ostaja neznanka, kako se bo odločil Novak Đoković. | Foto Reuters

Še zdaj ostaja neznanka, kako se bo odločil Novak Đoković.

Foto: Reuters

V soboto je odjeknila novica, da teniški igralec Novak Đoković ne bo igral v Sydneyju na pokalu ATP. Ali to že pomeni, da ga ne bomo videli na OP Avstralije, turnirju za grand slam? Oglasili so se tudi že nekateri igralci, med njimi tudi Viktor Troicki, kapetan srbske reprezentance in dober prijatelj Đokovića.

Novak Đoković je lani že devetič zmagal na OP Avstralije. Letos bi lovil že deseto zmago in skupno 21. zmago na turnirjih za grand slam, kar bi bil izjemen rekord v zgodovini tenisa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je lani že devetič zmagal na OP Avstralije. Letos bi lovil že deseto zmago in skupno 21. zmago na turnirjih za grand slam, kar bi bil izjemen rekord v zgodovini tenisa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ugibanja se nadaljujejo

V zadnjih tednih se veliko piše in govori o Novaku Đokoviću in njegovem (ne)igranju na OP Avstralije. Za njegov nastop trepetajo tudi vsi njegovi zvesti navijači. V Melbournu, kjer poteka turnir, namreč velja pravilo, da morajo biti igralci polno cepljeni, dovoljene pa so tudi zdravniške izjeme, a po zelo strogih protokolih. Jasno je, da Novak Đoković ni najbolj naklonjen cepljenju in tudi ne želi razkriti, ali se je cepil.

Zato je v zadnjih tednih vse več ugibanj, ali bo 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam sploh prišel v Avstralijo. Po zadnjih informacijah Đoković ne bo prišel na pokal ATP v Sydney, kjer bi moral igrati za srbsko reprezentanco. To je že lahko znak, da prvega igralca sveta ne bomo gledali na uvodnem turnirju za grand slam – OP Avstralije.

Medtem ko se teniški svet sprašuje, ali bo Novak Đoković igral na OP Avstralije, ta na beograjskih ulicah sproščeno igra tenis.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Rogan (@igor.rogan.9)

"Nič ne vem o tem"

Zelo na kratko je trenutno stanje komentiral Viktor Troicki, kapetan srbske reprezentance in dober prijatelj prvega igralca sveta. "Nič ne vem o tem, da Novak ne gre na pokal ATP. O tem me nihče ni obvestil," je za Kurir povedal Troicki in takoj zatem prekinil.

Rus meni, da avstralski organizatorji ne računajo več na Beograjčana Andrej Rubljev meni, da Novaka Đokovića ne bo v Melbournu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Andrej Rubljev meni, da Novaka Đokovića ne bo v Melbournu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Odzivov na to novico je bilo veliko. Zgovoren je bil Andrej Rubljev, peti igralec sveta. Ta meni, da organizatorji OP Avstralije ne računajo na 34-letnega Srba. "To je kot partija pokra. Čakamo, kdo bo prvi popustil. Zdi se mi, da Novak enostavno ne bo odšel na OP Avstralije. Zdi se, da bo Nadal igral. Čudno bo, če Đoković ne bo igral glede na to, da zatem sledi ameriška turneja, kjer morajo biti prav tako vsi cepljeni," je povedal ruski igralec, ki meni, da je cepljenje v teh časih pomembno in da bi morali biti vsi cepljeni. "Kljub vsemu mislim, da mora biti izbira. Če se nekdo ne želi cepiti in hoče ostati doma, je to njegova odločitev," je še povedal Rubljev.

Craig Tiley, direktor OP Avstralije | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Craig Tiley, direktor OP Avstralije Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zdravniška izjema ni luknja v zakonu

Organizatorji OP Avstralije in vodilni v avstralski državi Viktorija so bili do zdaj že večkrat zelo jasni. Tisti, ki bo želel igrati na OP Avstralije, bo moral biti polno cepljen ali pa bo moral imeti zdravniško izjemo.

"Moj pogled je zelo enostaven. Vsi se veselimo OP Avstralije in vsi, ki bodo želeli biti del tega, vključno z občinstvom, igralci in uradnimi osebami, bodo morali biti polno cepljeni. To so pravila. Zdravniška izjema je le zdravniška izjema. To ni luknja v zakonu za privilegirane teniške igralce," je dejal James Merlino, namestnik premierja države Viktorija, in poudaril, da ta pravila veljajo za vse državljane Viktorije.

"Vsak, ki bo prišel, bo cepljen. Majhen odstotek bo tistih, ki bodo obravnavani kot zdravniške izjeme. Ali ste igralec, navijač ali delavec v centru, ste cepljeni ali imate zdravniško izjemo, ki jo je odobril avstralski register za cepljenje. To nam zagotavlja še dodatno varnost," je bil pred kratkim za avstralske medije jasen Craig Tiley, direktor OP Avstralije.

Novak Đoković
Sportal Očitno se nekaj dogaja okrog Novaka Đokovića
Novak Đoković
Sportal Preobrat: bo Đoković na OP Avstralije igral tudi, če ne bo cepljen?
Novak Đoković, Serena Williams
Sportal Po čem se tako razlikujeta od preostalih?

 

Ne spreglejte