Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 5. 2012,
10.46

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Marija Šarapova Roland Garros Petra Kvitova

Natisni članek

Četrtek, 31. 5. 2012, 10.46

8 let, 3 mesece

Srebotnikova zmagala na obeh frontah, Šarapovo prehitela noč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva Francije v Parizu v konkurenci dvojic, tako ženskih kot tudi mešanih.

V ženski konkurenci so napredovale bolj ali manj vse najvišje postavljene igralke. Četrta nosilka, Čehinja Petra Kvitova, je bila s 6:1 in 6:3 boljša od Poljakinje Urszule Radwanske, devetopostavljena Danka Caroline Wozniacki je s 6:1 in 6:4 odpravila Avstralko Jarmilo Gajdosovo, deseta nosilka, Nemka Angelique Kerber, pa je izločila Belorusinjo Olgo Govorcovo s 6:3, 6:2.

"Nimam nobenih posebnih pričakovanj. Vem, da je bila lanska sezona zame zelo uspešna. Težko jo bo letos ponoviti, posebej zaradi pritiska in vsega, kar sodi zraven," je po dvoboju na kratko povedala Kvitova, ki je lani v Wimbledonu osvojila svoj prvi turnir za grand slam. Svojo nalogo je uspešno opravila tudi branilka naslova iz Pariza, sedmopostavljena Kitajka Li Na, ki je domačinko Stephanie Foretz Gacon ugnala s 6:0, 6:2.

Zvečer bi morala dvoboj igrati še druga nosilka, Rusinja Marija Šarapova, a je bil njen dvoboj z Japonko Ajumi Morita prestavljen na petek zaradi maratonskega boja med Isnerjem in Mathieujem.

Kata in Kveta v tretjem krogu dvojic

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva Francije v Parizu v konkurenci dvojic. Skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta drugi nosilki, sta v drugem krogu premagali Belorusinjo Olgo Govorcovo in Kazahstanko Galino Voskobojevo s 7:5 in 6:1. Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v tretjem krogu merili z boljšima iz dvoboja med 17. nosilkama, Argentinkama Giselo Dulko in Paolo Suarez, ter Čehinjama Renato Voracovo in Klaro Zakopalovo.

Srebotnikova pa je igrala še dvoboj prvega kroga mešanih dvojic. Skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem sta tretja nosilca, pomerila pa sta se z Avstralko Anastasio Rodionovo in Nemcem Christopherjem Kasom ter zmagala s 6:3 in 6:3. V drugem krogu Srebtonikovo in Zimonjića čakata Španka Nuria Llagostera Vives in Avstrijec Oliver Marach.

Ne spreglejte