Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 8. 2017,
21.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Blaž Kavčič Andy Murray Katarina Srebotnik

Sreda, 9. 8. 2017, 21.33

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 9 . avgust

Žemlja končal kariero, poškodba je bila za Kavčiča prehuda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Gregor Žemlja | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prvič v petletni zgodovini challengerja v Portorožu ni slovenskega tenisača med osmimi najboljšimi. V drugem krogu se je poslovil prvi nosilec Blaž Kavčič, Grega Žemlja pa je s porazom proti Srbu Filipu Krajinoviću končal športno pot. Med gledalce pa se je preselil tudi 18-letni Ptujčan Sven Lah. Andy Murray izpušča Cincinnati.

Zadnji dvoboj v karieri je Grega Žemlja izgubil z 2:6 in 3:6 proti Srbu Filipu Krajinoviću.  Žemlja je tako končal trinajstletno športno pot, v kateri je dosegel kar nekaj mejnikov v slovenskem tenisu.

Kot prvi Slovenec je osvojil turnir serije challenger, bil je prvi Slovenec, ki se je uvrstil v glavni del enega od turnirjev za grand slam in prišel do tretjega kroga, kot prvi se je prebil pod 50 mesto na svetu in kot prvi je igral v finalu turnirja ATP. V karieri je z nagradnimi skladi na turnirjih zaslužil 1,2 milijona dolarjev in bil dolga leta steber slovenske reprezentance, za katero je zbral več nastopov kot katerikoli drugi igralec.

"Dejstvo je, da če ne treniraš, ne igraš turnirjev in nisi v formi, težko tekmuješ s fanti, ki so v rednem pogonu. Danes nisem imel nobenih možnosti za zmago in tako zaključujem kariero, ki mi je dala toliko lepih in nepozabnih trenutkov. Ostajam v tenisu kot trener, predvsem pa vabim vse ljubitelje tenisa, da se mi pridružijo v petek zvečer v Portorožu ter da skupaj z najboljšimi, kar premore Slovenija, postavimo piko na i moji karieri," je dejal Žemlja.

"Nočem se izgovarjati na poškodbo"

Blaž Kavčič ima težave s kolenom, ki so ga ovirale na turnirju v Portorožu, kjer se je moral posloviti v drugem krogu. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Kavčič ima težave s kolenom, ki so ga ovirale na turnirju v Portorožu, kjer se je moral posloviti v drugem krogu. Foto: Vid Ponikvar Tridesetletni Blaž Kavčič, 84. igralec s svetovne računalniške lestvice, je nastopil poškodovan oziroma z vnetjem v desnem kolenu, tako da je bil proti več kot 100 mest nižjeuvrščenemu igralcu brez pravih možnosti za uspeh.

"Nočem se izgovarjati na poškodbo, dejstvo pa je, da se zaradi bolečin v kolenu, ki me spremljajo že nekaj dni, nisem pripravil tako dobro, kot bi se lahko. Med dvobojem nisem bil stoodstoten, nisem čutil žoge na loparju, hkrati pa je treba priznati, da je tudi moj tekmec odigral zelo dober dvoboje," je uvodoma dejal Kavčič in dodal: "Ključno je, da zdaj ugotovim, za kakšno poškodbo gre. V soboto bom opravil zdravniške preglede in upam, da gre res le za vnetje, kot pravijo zdravniki, ter da bom lahko nadaljeval sezono, saj me že čez tri tedne čaka zadnji gram slam, US Open v New Yorku."

Od turnirja Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 43.000 dolarjev se je poslovil tudi 18-letni Ptujčan Sven Lah, ki ni bil kos Hrvatu Franku Škugorju (7:6, 6:3).

Slovencev ni več niti na turnirju dvojic; zadnji domači predstavnik Tom Kočevar Dešman se je v navezi s Špancem Jaimejem Fermosellom Delgadom poslovil s porazom 0:6, 0:6.

Katarina Srebotnik je končala nastope na turnirju v Torontu z nagradnim skladom 2.434.389 dolarjev v 1. krogu dvojic. Srebotnikova je skupaj z Američanko Abigail Spears izgubila proti Ukrajinki Ljudmili Kičenok in Američanki Nicole Melichar s 6:3, 3:6 in 4:10.

Andy Murray je nastop odpovedal zaradi poškodbe kolka, ki mu je preprečila že nastop na turnirju v Montrealu ta teden.

"Nisem pravi, nadaljujem z rehabilitacijo. Trdo bom delal, da bom za US open pripravljen," je sporočil Murray, ki lahko ta teden izgubi prvo mesto na računalniški lestvici, če Nadal na turnirju v Montrealu pride v polfinale.

Nadal, ki je turnir v Cincinnatiju dobil leta 2010, bo tako prvi nosilec, drugi bo Švicar Roger Federer, sedemkratni zmagovalec.

Ne spreglejte