Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
27. 10. 2014,
10.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Serena Williams Simona Halep

Ponedeljek, 27. 10. 2014, 10.11

8 let

Sprva je bila vesela, da je sploh prišla na turnir

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prva igralka sveta Serena Williams je v Singapurju še petič osvojila zaključni turnir WTA, potem ko je v finalu brez večjih težav ugnala Simono Halep.

Marsikdo je v finalu pričakoval bolj tesen dvoboj, saj je nekaj dni pred tem Halepova presenetljivo gladko premagala prvo igralko sveta. V finalu smo videli popolnoma drugo zgodbo, saj je praktično od začetka dvoboja na igrišču kraljevala Serena Williams. V drugem nizu je Romunki celo "zavezala kravato".

Sezona ni bila najboljša

In kaj je bilo po mnenju Američanke drugače od prvega dvoboja? "V prvem dvoboju sem delala veliko neizsiljenih napak. Vedela sem, da moram igrati veliko bolje. Pripravila sem se na dvoboj in to mi je pomagalo," je uvodoma povedala 33-letna igralka, ki je že v uvodu dvoboja ugotovila, da bi se stvar lahko drugače razpletla.

"Ko sem dobila prvo igro na svoj servis, sem si rekla, da bi bilo lahko to pot drugače. Skušala sem ostati pozitivna in igrati svoj najboljši tenis. Vedela sem, da ne morem še enkrat narediti toliko neizsiljenih napak," je razlagala Williamsova, ki je še tretjič zapored zmagala finalni turnir serije WTA.

"To je nekaj izjemnega. Nisem pričakovala zmage. Na začetku tedna sem bila vesela, da sem se sploh udeležila turnirja. Mislila sem že, da je dvoboj proti Eugenie Bouchard moj zadnji, a se je na koncu obrnilo meni v prid. Ni bilo najboljša sezona, ampak vseeno sem zelo vesela, da sem zmagala še ne turnir v sezoni."

Simona Halep: Serena je bila veliko boljša

Za Simono Halep je bil to prvi finale na zaključnem turnirju. Mlada igralka je športno priznala premoč Američanke. "Serena je bila veliko boljša. Vedela, sem da bo za ta dvoboj veliko bolj motivirana. Zaslužila si je to zmago. Vseeno na koncu lahko rečem, da ni tako slabo. Veselim se že prihodnje sezone in novih turnirjev," je povedal 23-letna igralka, ki je razkrila, da bo doma priredila zabavo, potem ko je v začetku tedna dosegla prvo zmago proti Sereni Williams. "Seveda bom priredila zabavo. Nikoli ne bom pozabila, da sem ta teden premagala najboljšo igralko sveta."

Ne spreglejte