Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
26. 7. 2019,
9.07

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

8

Natisni članek

Nick Kyrgios Novak Đoković

Petek, 26. 7. 2019, 9.07

4 leta, 3 mesece

Spet provocira Novaka Đokovića: To si mislim o tebi in tvoji majici #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

8

Nick Kyrgios | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Že nekaj časa je znano, da avstralski teniški igralec Nick Kyrgios in Novak Đoković nista na isti valovni dolžini. Na turnirju v Atlanti je Kyrgios spet na svojevrsten način provociral srbskega zvezdnika.

Prečrtal ime Novak

Novak Đoković se na provokacije Avstralca že nekaj časa ne odziva. Kot kaže, ga te stvari ne ganejo, a Avstralec še vedno vztraja pri svojih nešportnih dejanjih. Tokrat je "udaril" v Washingtonu, kjer bo prihodnji teden potekal teniški turnir.

Eden od ameriških navijačev je imel na sebi majico Novaka Đokovića in Kyrgiosa prosil za podpis. Trenutno 48. igralec sveta se je podpisal čez napis Novak ter tega večkrat prečrtal. "To si mislim o tebi in tvoji majici," je ob tem dejal Nick.

Jelena Đoković, Novak Đoković
Sportal Kaj je Novak Đoković doživel na Hrvaškem? #video

"Igrala sva dvakrat in obakrat sem ga premagal. Glede na to, koliko jaz treniram v primerjavi z njim, ni to ni nič." | Foto: Gulliver/Getty Images "Igrala sva dvakrat in obakrat sem ga premagal. Glede na to, koliko jaz treniram v primerjavi z njim, ni to ni nič." Foto: Gulliver/Getty Images "Nikoli ne bo največji zame"

Nick Kyrgios, ki je znan kot eden največjih talentov na teniški turneji, je imel že na začetku leta veliko povedati čez prvega igralca sveta.

"Imam občutek, da bolestno želi biti vsem všeč. Želi biti kot Roger Federer. Ima veliko željo, da bi ga imeli ljudje radi, jaz pa tega preprosto ne morem prenesti. Gre za izjemnega igralca in je eden največjih, kar smo jih lahko videli. Predvidevam, da bo presegel Federerja, ampak govorimo o nekom, ki je zaradi vročine na OP Avstralije odpovedal dvoboj. Ne glede na to, na koliko turnirjih za grand slam bo zmagal, zame ne bo nikoli največji. Igrala sva dvakrat in obakrat sem ga premagal. Glede na to, koliko jaz treniram v primerjavi z njim, ni to ni nič."

Če govorimo o rezultatih, so ti občutno na strani Srba. | Foto: Gulliver/Getty Images Če govorimo o rezultatih, so ti občutno na strani Srba. Foto: Gulliver/Getty Images

A če pogledamo letošnje rezultate …

Če primerjamo rezultate problematičnega Avstralca in Novaka Đokovića, je statistika občutno na strani 32-letnega Beograjčana. Ta je letos osvojil tri turnirje, od tega dva za grand slam (OP Avstralije, Wimbledon).

Kyrgios je dobil turnir v Acapulcu, na turnirjih za grand slam pa se ni ravno proslavil. V Melbournu je izpadel v prvem krogu, na OP Francije sploh ni prišel, medtem ko je v Wimbledonu tekmovanje končal v drugem krogu. Tam ga je premagal Rafael Nadal, s katerim se prav tako ne razume najbolje. Štiriindvajsetletni Avstralec je za Španca dejal, da ne zna prenesti porazov.

Novak Đoković
Sportal Trener Novaka Đokovića ni pričakoval takšne drame
Ne spreglejte