Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
10. 7. 2015,
9.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Garbine Muguruza Wimbledon

Petek, 10. 7. 2015, 9.44

7 let, 12 mesecev

Španka je po zmagi ostala brez besed, a si še kako želi zmage

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eno od največjih presenečenj v Wimbledonu je španska teniška igralka Garbine Muguruza, ki je lopar prvič prijela v roke že pri treh letih. V finalu jo čaka prva igralka sveta Serena Williams.

Garbine Muguruza je v polfinalu Wimbledona na kolena spravila Poljakinjo Agnieszko Radwansko in se tako zasluženo veselila svojega največjega uspeha v karieri. Dvoboj se je končal po treh nizih in slabih dveh urah. Španka se je do zdaj na turnirjih za grand slam najdlje prebila do četrtfinala – obakrat na OP Francije. "Nimam besed, da bi lahko razložila, kako srečna sem. Vse življenje sem delala, da bi prišla do tega uspeha. Ne najdem besed," je uvodoma povedala 20. igralka sveta.

"Izpolnile so se mi sanje, saj sem v finalu Wimbledona."

Španka, ki živi v Barceloni, je pričakovala tesen dvoboj. Veliko so ji pomagale tudi izkušnje z največjih turnirjev. Do zdaj je nastopila že na desetih turnirjih za grand slam in, kot kaže, ima pred seboj uspešno kariero. "Vedela sem, da bo dvoboj težek, v drugem nizu sem bila nervozna. Radwanska ima ogromno izkušenj in morala sem se bojevati. Izpolnile so se mi sanje, saj sem v finalu Wimbledona. Res si želim osvojiti ta turnir, zato sem moram osredotočiti na prihodnji dvoboj," je že pogledovala proti naslednjemu dvoboju Muguruza.

Španka, rojena v Venezueli, si boljšega finala ni morala zaželeti, saj jo v velikem finalu čaka prva igralka sveta in njena vzornica Serena Williams. "To je najboljši finale, ki si ga lahko zaželite. Dvoboj v finalu s Sereno je zagotovo najtežji. Če želite osvojiti turnir za grand slam, si vedno rečete: 'Želim si Sereno v finalu.' Ona je najboljša v zadnjih letih, gre za zelo kakovostno igralko. Močnejša je, psihološko je zelo stabilna, ima tudi dobre udarce, moč in samozavest. Vse to jo dela najboljšo," je sklenila Garbine, ki se bo prihodnji teden na lestvici WTA uvrstila med prvih deset igralk na svetu.

Ne spreglejte