Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
11.14

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

Kaja Juvan Tamara Zidanšek Novak Đoković Dino Prižmić OP Avstralije

Petek, 12. 1. 2024, 11.14

3 mesece, 2 tedna

Srb in Hrvat prvi dan na osrednjem igrišču

Šok za hrvaškega najstnika, ki je ostal brez besed

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Novak Đoković | Novak Đoković v prvem krogu OP Avstralije ne bi smel imeti težkega dela. | Foto Guliverimage

Novak Đoković v prvem krogu OP Avstralije ne bi smel imeti težkega dela.

Foto: Guliverimage

Šele 18-letni hrvaški teniški igralec Dino Prižmić je ostal brez besed, ko je izvedel, kdo bo njegov nasprotnik v prvem krogu OP Avstralije, letošnjega prvega turnirja za grand slam. Nasproti mu bo stal nihče drug kot Novak Đoković, eden najboljših igralcev vseh časov.

Dino Prižmić je eden največjih hrvaških mladih teniških upov. Šele 18-letnik iz Splita, od koder prihaja tudi Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, se je v Melbournu skozi kvalifikacije uvrstil na glavni turnir, kar bo njegov prvi nastop na turnirjih velike četverice.

Za mladega Hrvata je bil to velik uspeh, pravi mali šok pa je doživel, ko je izvedel ime svojega nasprotnika v prvem krogu. Pravzaprav je dobil najtežjega mogočega nasprotnika. To bo Novak Đoković, desetkratni zmagovalec OP Avstralije, ki se na avstralskih igriščih počuti kot v domači dnevni sobi.

Dino Prižmić je eden največjih upov hrvaškega tenisa. | Foto: Guliverimage Dino Prižmić je eden največjih upov hrvaškega tenisa. Foto: Guliverimage

"Zame bo to odlična izkušnja"

Srbski novinarji so ob tej novici takoj stopili v stik s Prižmićem, ki je v prvem odzivu v smehu dejal, da nima kaj povedati. "Upam, da bo poln stadion in da bo odlično vzdušje za igro. Nimam veliko povedati. Zame bo to odlična izkušnja in želim si videti, kako se bom soočil z igralcem, ki je osvojil vse, kar je mogoče," je za srbski Sportal povedal lanski zmagovalec mladinskega OP Francije in trenutno 178. igralec sveta. Pomerila se bosta v nedeljo ob 9. uri po slovenskem času.

Kaja Juvan | Foto: Reuters Kaja Juvan Foto: Reuters

Proti komu bosta igrali naši dve?

Svoji tekmici sta že pred tem dobili tudi Slovenki. Kaja Juvan, 109. na svetu, bo igrala proti Anastasiji Potapovi, 27. z lestvice WTA. Igralki sta doslej igrali en medsebojni dvoboj, tega je lani v Wimbledonu dobila ruska tekmica. Juvanova v primeru uspeha v uvodnem dvoboju nato čaka boljša iz dvoboja med kvalifikantko in Kazahstanko Julijo Putincevo.

Tamara Zidanšek, 99. igralka sveta, pa je za uvod dobila Nadio Podorosko, ki je 63. na WTA. A Slovenka je proti njej doslej dobila oba medsebojna obračuna. Če bo Zidanškovi uspelo priti v drugi krog, jo tam čaka boljša iz obračuna med 13. nosilko, Rusinjo Ljudmilo Samsonovo, ter Američanko Amando Anisimovo.

Preberite še:

Francesca Jones
Sportal Nesrečni igralki so morali pomagati
Cameron Norrie
Sportal Šok za navijače: Norrie tik pred OP Avstralije odpovedal nastop v Aucklandu
Novak Đoković
Sportal Đoković lov na rekord začenja proti kvalifikantu, kdo čaka Slovenki?
Ne spreglejte