Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2016,
21.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

tenis Aljaž Bedene Novak Đoković Pariz

Sobota, 28. 5. 2016, 21.32

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković brez večjih težav ugnal Aljaža Bedeneta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
aljaz bedene OP Francije | Foto Reuters

Foto: Reuters

Aljaž Bedene je na odprtem prvenstvu Francije dobil osem iger proti Novaku Đokoviću, ki je slavil s 3:0 v nizih.

Na drugem teniškem turnirju za grand slam v sezoni, odprtem prvenstvu Francije v Parizu, so bili na sporedu še poslednji dvoboji tretjega kroga v zgornji polovici razpredelnice pri posameznikih in posameznicah. Dvoboje je za nekaj časa prekinilo neurje.

Novak Đoković, ki mu v vitrini za karierni grand slam manjka le še lovorika s pariškega turnirja, se je na osrednjem igrišču pomeril z iz Slovenije priseljenim Londončanom Aljažem Bedenetom, 66. igralcem na svetovni jakostni lestvici. Nekdanji slovenski reprezentant, za Andyjem Murrayjem drugi najvišje uvrščeni Britanec na lestvici ATP, prvemu igralcu pričakovano ni bil kos, čeprav se proti favoriziranemu tekmecu ni vnaprej predal in mu je odščipnil osem iger. Đoković je napredoval z izidom 6:2, 6:3, 6:3.

Oviro na poti do četrtfinala bo za Đokovića predstavljal 14. nosilec Španec Roberto Bautista Agut, ki je bil v treh nizih boljši od Hrvata Borne Čorića.

Po slovesu Nadala se je njegov španski rojak Marcel Granollers v osmino finala že včeraj uvrstil brez boja. Za četrtfinalno vstopnico se bo udaril z Avstrijcem Dominicom Thiemom, 13. nosilcem, ki je v štirih nizih, s 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:3, odpravil Nemca Alexandra Zvereva.

Tsonga predal

Potem ko je v petek pariški teniški turnir ostal brez enega od največjih zvezdnikov, ker je moral Španec Rafael Nadal zaradi poškodbe zapestja odpovedati dvoboj tretjega kroga, je danes nastope na drugem turnirju za grand slam v sezoni predčasno končal še domači adut Jo-Wilfried Tsonga.

Francoz, šesti nosilec na igriščih Roland Garrosa in dvakratni polfinalist, je predal dvoboj proti 80. igralcu sveta Latvijcu Ernestsu Gulbisu po vodstvu s 5:2 v prvem nizu zaradi poškodbe stegenske mišice oziroma prepone.

Ne spreglejte