Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 7. 2015,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Serena Williams Wimbledon

Sobota, 11. 7. 2015, 11.05

8 let

Serena Williams postala najstarejša zmagovalka turnirja za grand slam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ženski finale v Wimbledonu se je po uri in pol še 21. končal z zmago Serene Williams na turnirjih za grand slam. Ta je bila boljša od Španke Garbine Muguruze.

Serena Williams je v svojem 25. finalu turnirja slavila še 21. ter pri 33 letih in 289 dneh postala najstarejša zmagovalka katerega od turnirjev za veliko četverico.

Mlada Španka Garbine Muguruza je finale odlično začela, že v prvi igri odvzela servis izkušeni Američani in bila v prednosti vse do osme igre, ko se je začel enosmerni promet v režiji Williamsove. Ta je po 45 minutah dobila prvi niz s 6:4 in tudi v drugem hitro prišla do vodstva 5:1 ter po nekaj več kot eni uri igre servirala za zmago.

Španka, ki je prvič igrala v finalu turnirja za grand slam, se ni predala in dobila tri igre zapored, nato pa se je Williamsova spet zbrala, dobila tudi drugi niz s 6:4 ter po uri in 24 minutah še šestič v karieri slavila na sveti travi, kjer je bila prvič na vrhu pred 12 leti.

Muguruzi je za boj do konca in neverjetno vrnitev wimbledonsko občinstvo namenilo glasne in stoječe ovacije, v ponedeljek pa se bo 21-letna Španka tudi prvič zavihtela med najboljšo deseterico na svetovni lestvici WTA.

"Nikar ne bodi žalostna, ta pokal boš čez nekaj let zagotovo držala v svojih rokah," je takoj po dvoboju – med podelitvijo priznanj – Williamsova dejala svoji finalni tekmeci. "Bila sem pod pritiskom, čutila sem ga ves dvoboj, a najpomembneje je, da sem na koncu zmagala, in zaradi tega sem presrečna," je dodala Američanka.

"Vedno sem sanjala o nastopu v velikem finalu v Wimbledonu, prav tako je izjemen občutek igrati pred 16 tisoč gledalci. Ne glede na razplet dvoboja sem zelo vesela, izgubila sem proti najboljši igralki na svetu. Med finalnim dvobojem sem zares uživala," je dodala Garbine Muguruza.

Ne spreglejte