Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 1. 2014,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OP Avstralije Ana Ivanović Serena Williams

Sobota, 18. 1. 2014, 16.43

8 let

Senzacija v Melbournu: Ana Ivanović izločila Sereno Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za prvovrstno senzacijo na odprtem prvenstvu Avstralije je poskrbela srbska igralka Ana Ivanović, ki je v osmini finala izločila prvo favoritinjo Sereno Williams. Katarina Srebotnik v četrtfinalu.

Na osrednjem igrišču je bilo med dekleti največ zanimanja za dvoboj med srbsko teniško igralko Ano Ivanović in prvo igralko sveta Sereno Williams, ki sta na osrednje igrišče stopili kot drugi par dneva. Tokrat je z izvrstno igro presenetila 14. nosilka turnirja, ki je po treh nizih domov poslala domov prvo igralko sveta, ki ji v zadnjih treh letih na OP Avstralije ni uspelo priti dlje kot do četrtfinala."Zagotovo danes ni bil moj dan. Storila sem ogromno nepotrebnih napak. Ana je danes igrala odličen tenis, jaz pa sem naredila preveč neizsiljenih napak," je po dvoboju povedala Američanka, ki naj bi imela že nekaj časa težave s hrbtom. "Poškodba me muči že nekaj dni. A zdaj je kar je. Moram si vzeti nekaj dni počitka," je še dodala 32-letna Williamsova.

Ivanovićeva želi Williamsovi hitro okrevanje

Za 26-letno srbsko igralko je bila to prva velika zmaga nad Američanko, ki je pred tem dobila vsa medsebojna srečanja. "Zagotovo je to zame ena večjih zmag, saj je Serena res vrhunska igralka. Na igrišču sem skušala igrati svoj najboljši tenis. Bila sem konkurenčna do zadnje točke in res sem vesela te zmage. Veliko mi pomeni. Za to zmago sem morala veliko garati, zdaj se mi je to vse poplačalo," je po dvoboju povedala Ivanovićeva, ki o poškodbi Serene ni vedela kaj dosti. "Nič nisem vedela o tem. Njen prvi servis zagotovo ni bil tako močan kot v preteklih dvobojih. Želim ji, da čim prej okreva," je še dodala srbska lepotica, ki se bo v četrtfinalu pomerila z zmagovalko Eugenie Bouchard.

Lanska finalistka OP Avstralije Na Li se je v osmini finala pomerila z Rusinjo Ekatarino Makarovo, ki je v prvem krogu izločila Venus Williams, v Melbournu pa je najdlje prišla do četrtfinala. Kitajka tudi tokrat ni pustila nobenega presenečenja in Rusinjo po dveh nizih poslala pod hladno prho.

Bolj izenačen je bil dvoboj med Nemko Angelique Kerber in Italijanko Flavio Pennetto. Na koncu se je zmage po treh nizih veselila slednja, v četrtfinalu pa bo moči merila z Lijevo.

Srebotnikova v četrtfinalu dvojic v Melbournu

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu v ženskih dvojicah napredovala v četrtfinale. Skupaj s Čehinjo Kveto Peschke sta četrti nosilki turnirja za grand slam, v tretjem krogu pa sta bili s 6:2, 6:7 (6) in 6:4 boljši od Hao-Ching Chan iz Tajvana in Američanke Liezel Huber, ki sta 13. nosilki. Slovensko-češka naveza bo v četrtfinalu igrala z naturalizirano Avstralko slovaškega rodu Jarmilo Gajdošovo in Hrvatico Ajlo Tomljanović, ki nista med nosilkami. Srebotnikova bo v paru z Indijcem Rohanom Bopanno igrala tudi v drugem krogu med mešanimi dvojicami. Druga nosilca se bosta pomerila z Avstralcema Ashleigh Barty in Johnom Peersom.

Ne spreglejte