Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2019,
0.08

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Natisni članek

teniški globus Dominic Thiem Stefanos Cicipas Rafael Nadal Novak Đoković

Nedelja, 12. 5. 2019, 0.08

4 leta, 11 mesecev

Teniški globus, 11. maj

Grk v Madridu preprečil finale z Nadalom in Đokovićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Stefanos Cicipas | Grk Stefanos Cicipas je v polfinalu Madrida izločil domačega favorita Rafaela Nadala. | Foto Reuters

Grk Stefanos Cicipas je v polfinalu Madrida izločil domačega favorita Rafaela Nadala.

Foto: Reuters

V finalu teniškega turnirja serije masters v Madridu se bosta pomerila Novak Đoković in Grk Stefanos Cicipas. Prvi je v polfinalu v dveh nizih, dvakrat s 7:6, premagal Avstrijca Dominica Thiema, drugi pa je presenetil španskega kralja peska Rafaela Nadala in ga izločil v treh nizih s 6:4, 2:6 in 6:3. V ženskem delu je že zmagovalka turnirja. To je Nizozemka Kiki Bertens. V finalu je premagala Romunko Simono Halep.

Roger Federer
Sportal Nadal gladko, konec za Federerja, Đoković zaradi zastrupitve Hrvata ostal brez dela

Rafael Nadal je veljal za favorita v polfinalnem dvoboju s Stefanosom Cicipasom, a Grk je v njunem četrtem medsebojnem dvoboju le našel pravi recept in slovitega Španca ustavil po dveh urah in 36 minutah borbe z zmago 2:1 v nizih (6:4, 2:6, 6:3).   

V prvi od sobotnih polfinalnih poslastic sta obračunala Novak Đoković, prvi igralec sveta, in Dominic Thiem, Avstrijec, ki je v četrtfinalu odpravil Rogerja Federerja. To je bil osmi medsebojni spopad omenjenih teniških igralcev in Srb je skupni izid v zmagah popravil na 6:2, obenem pa se je Avstrijcu oddolžil za poraz na letošnjem turnirju v Monte Carlu.

Npovak Đoković se je namučil s Thiemom. | Foto: Gulliver/Getty Images Npovak Đoković se je namučil s Thiemom. Foto: Gulliver/Getty Images

Čeprav je Đoković zmagal v dveh nizih, se je moral za finale pošteno potruditi. Oba niza sta bila tesna do konca in odločena šele v podaljšani igri, v obeh je bil za odtenek boljši Đoković. Za zmago je potreboval 2 uri in 25 minut. 

Bertensova zmagala, Halepova ostala brez številke ena

Nizozemka Kiki Bertens je v finalu turnirja serije Premier Mandatory premagala Romunko Simono Halep s 6:4 in 6:4. Bertensova, ki je za njen deveti naslov na turnirjih WTA prejela 1,2 milijona evrov, bo v ponedeljek postala najvišjeuvrščena nizozemska igralka v zgodovini lestvice WTA. Skočila bo na četrto mesto.

Kiki Bertens je osvojila Madrid. | Foto: Reuters Kiki Bertens je osvojila Madrid. Foto: Reuters

Hkrati je Bertensova, ki je lani v Madridu izgubila v finalu, prva igralka, ki je turnir Mutua Open osvojila brez izgubljenega niza, s tremi "asi" pa je zdaj tudi igralka z največ neubranljivimi začetnimi udarci v tej sezoni.

Na drugi strani je Simona Halep, dvakratna zmagovalka Madrida (2016, 2017), zapravila priložnost, da bi v ponedeljek znova prevzela prvo mesto na računalniški lestvici. Za vrnitev na prestol je potrebovala zmago, tako pa bo še vsaj en teden na vrhu ostala Japonka Naomi Osaka.

ATP:

WTA:

Ne spreglejte