Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
11.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marija Šarapova Simona Halep Petra Kvitova Wimbledon

Torek, 1. 7. 2014, 11.25

7 let, 12 mesecev

Šarapova zapušča sveto travo, Srebotnikova neuspešna, Klepačeva še v sredo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ruska zvezdnica Marija Šarapova je tesno izgubila proti Angelique Kerber. Simona Halep je brez težav odpravila kazahstansko tekmico. V mešanih dvojicah je bila neuspešna Katarina Srebotnik.

Angelique Kerber nadaljuje z odličnimi predstavami. Tokrat ji je premoč morala priznati Ruska zvezdnica Marija Šarapova, ki je izgubila po treh nizih. Šarapova do dvoboja z Nemko ni oddala niti niza, tokrat pa je v tesnem dvoboju morala priznati premoč. "Kljub dejstvu, da sem izgubila in da nisem pokazala vsega kar znam, še vedno rada igram na travi. Mislim, da ta podlaga nadvse ustreza moji igri. Vem, da je težko razumeti, da rada igram v Wimbledonu, sploh po današnjem porazu, a to vsekakor drži. Mislim, da sem dobro nastopila, sploh pa sem se na igrišču bolje počutila kot v preteklih letih," pa je po porazu dejala Rusinja.

Krvnica Ane Ivanović Sabine Lisicki je po treh nizih zmagala proti Kazahstanko Jaroslavo Švedovo. Svojo nalogo pa je že opravila Simona Halep, ki je manj kot v eni uri izločila Kazahstanko Zarino Diyas. Uspešna je bila tudi Čehinja Lucie Šafarova, ki je brez težav odpravila Rusinjo Jekaterino Makarovo. Zadnji dvoboj dneva na osrednjem igrišču je bil povsem češko obarvan, saj sta se merili rojakinji Petra Kvitova in Barbora Zahlavova Strycova. Uspešnejša je bila Kvitova, ki je na sveti travi zmagala že leta 2011.

Na delu je bila tudi Slovenka Katarina Srebotnik, ki je z Američan Mikom Bryanom izgubila v drugem krogu mešanih dvojic. Prvopostavljeno slovensko-ameriško navezo sta z 2:6, 6:4 in 6:3 premagala nepostavljena Gruzijka Oksana Kalašnikova in Avstralec Chris Guccione. Dvoboj mešanih dvojic je začela tudi Andreja Klepač, ki pa obračuna drugega kroga mešanih dvojic ni uspela končati. Klepačeva se je skupaj z Nizozemcem Jessejem Huto Galungom merila z avstralsko-britanskim parom Casey Dellacqua/Jamie Murray, pri izidu 6:7 (8) in 7:6 (5) pa so dvoboj zaradi teme prekinili.

Ne spreglejte