Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
29. 3. 2013,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Serena Williams Marija Šarapova

Petek, 29. 3. 2013, 12.18

8 let

Šarapova bi tisto, kar je Serena doživela že petkrat

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če je pri pripadnikih močnejšega spola na turnirju na Floridi prihajalo do odmevnih presenečenj, bosta v sklepnem dejanju pri dekletih zaigrali najboljši na svetu. Serena Williams in Marija Šarapova.

Zvezdnici svetovnega tenisa zasedata vodilna položaja na jakostni lestvici. Mlajša izmed sester Williams je prva, "sibirska tigrica" pa druga igralka sveta. Poleg vrhunskih predstav in izjemnih karier ju druži še nekaj. Ljubezen do Floride in Miamija. "Obožujem ta turnir in to mesto. To je bilo prvo mesto v ZDA, ki sem ga spoznala po prihodu iz Rusije, ko sem bila še deklica. Zato bi mi lovorika pomenila ogromno," razmišlja Marija Šarapova, ki se je že v finale WTA-turnirja v neposredni okolici Miamija prebila že petič. Popolne sreče pa ni občutila, saj je v odločilnem srečanju za lovoriko še vedno izgubila. Zdaj bo v petem poizkusu lovila prvo zmago. Pomerila se bo s št. 1 na svetu, ki stanuje le streljaj proč od Key Biscayna. Serena Williams živi v Palm Beachu in je navdušena, da se je spet prebila v finale. Največji turnir na Floridi je osvojila že petkrat, zdaj naskakuje rekordno šesto lovoriko. Podrla je tudi rekord Nemke Steffi Graf, ki je v karieri v Miamiju zbrala 59 zmag (in šest porazov). Serena je v polfinalu po gladki zmagi nad najboljšo Poljakinjo pozdravila že jubilejno 60., grenkobo poraza pred občinstvom, ki jo vneto podpira, pa izkusila sedemkrat. "Na tribunah je ogromno mojih prijateljev, tu je tudi moja družina. Ne smem jih razočarati," si dopoveduje najstarejša št. 1 v zgodovini ženskega tenisa. In tudi favoritinja ženskega finala.

S Šarapovo je lopar prekrižala 13-krat in izgubila le dvakrat. Rusinja na zadnjih desetih dvobojih ni našla recepta, kako "temnopolto gazelo" prisiliti k predaji. "Serena je izjemna in zelo močna atletinja. Zelo je samozavestna. Če odigraš nekaj iger tako, kot jih ne bi želel, to vedno izkoristi v svoj prid," poudarja nekdanja srčna izbranka slovenskega košarkarskega legionarja Saše Vujačića, ki pri polfinalni zmagi nad Jeleno Janković ni pokazala znakov slabosti. Še več, Srbkinjo je odpravila z visokim ritmom in malenkostnim številom napak, veliko manjšim od tistega, s katerim je v četrtfinalu Sari Errani ponudila nekaj priložnosti. Če bi Šarapova osvojila turnir v Miamiju, bi postala šele tretja igralka v zgodovini ženskega tenisa, ki bi v istem letu osvojila tako Indian Wells in Miami. Prva po Grafovi (1994 in 1996) ter Belgijki Kim Clijsters (2005). Je v izvrstni formi. Dobila je enajst zaporednih dvobojev, v katerih ni izgubila niti niza. Dobra napoved za srečanje z Williamsovo? "Marija igra odlično, sama pa bom poskušala na igrišču pokazati vse, kar zmorem. Radi igrava druga proti drugi. Obožujem dvoboje z njo, tudi tokrat pričakujem kakovostno tekmo," napoveduje Williamsova. Vprašanje je, če po vseh zaporednih porazih s Sereno podobno razmišlja tudi Šarapova …

Ne spreglejte