Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 1. 2015,
7.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aljaž Bedene Roger Federer Marija Šarapova

Torek, 6. 1. 2015, 7.49

6 let, 7 mesecev

S tako starim igralcem ni številka 1 na svetu izgubila že 41 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v Indiji dosegel enega največjih uspehov kariere, saj je izločil drugega nosilca Feliciana Lopeza. Hrvaški veteran Ivo Karlović je presenetil Novaka Đokovića.

Na igrišču v Indiji je Aljaž Bedene, ki trenutno še igra pod slovensko zastavo, dosegel enega največjih uspehov v karieri. Po poročanju britanskih medijev bo Ljubljančan v prihodnjih dneh dobil britanski potni list, v četrtek pa je z dvakrat po 6:4 izločil 14. igralca sveta Feliciana Lopeza in se uvrstil med najboljših osem.

Triintridesetletni Španec je veljal za ogromnega favorita, a ga je "bodoči Britanec" zasenčil in si priigral preboj v četrtfinale. Dvoboj je trajal 85 minut. Slovenski kvalifikant je tekmecu dvakrat vzel igro na začetni udarec (imel je deset priložnosti za odvzem servisa), Španec pa edine priložnosti ni izkoristil. V boju za polfinale se bo pomeril s petim nosilcem, še enim Špancem Guillermom Garcio-Lopezom.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v polfinale turnirja v Brisbanu z nagradnim skladom milijon dolarjev. Med dvojicami je Srebotnikova skupaj s Francozinjo Caroline Garcia, s katero sta četrti nosilki, med najboljše štiri napredovala brez boja, saj sta Srbkinja Ana Ivanović in Nemka Angelique Kerber dvoboj predali. Slovensko-francosko navezo v polfinalu čakata prvi nosilki, Indijka Sania Mirza in Tajvanka Su-Wei Hsieh.

Za ogromno presenečenje je v Dohi poskrbel hrvaški veteran Ivo Karlović, ki je po treh napetih nizih izločil prvega loparja sveta Novaka Đokovića. Z odličnim servisom, Srbu ni dopustil niti ene priložnost za odvzem igre na začetni udarec, je v vetrovnem vremenu paral živce prvemu nosilcu. Statistiki so izračunali, da je najvišji igralec na ATP turneji (Karlović je visok kar 208 cm) s 35 leti postal najstarejši tekmovalec, ki je po letu 1974 premagal št. 1 na svetu.

Druga igralka sveta Marija Šarapova je brez večjih težav premagala špansko predstavnico Carlo Suarez Navarro. Šarapova, ki je postavljena kot prva nosilka turnirja, se bo v polfinalu pomerila z Jelino Svitolino, ki je v četrtfinalu premagala tretjo nosilko Angelique Kerber.

V Brisbanu igra tudi Roger Federer, ki je za zmago nad gostiteljem Johnom Millmanom potreboval tri nize.

Ne spreglejte