Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 2. 2021,
9.39

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Pokal ATP

Sobota, 6. 2. 2021, 9.39

3 leta, 2 meseca

Teniški globus, 6. februar

Rusi proti Italijanom v finalu druge izvedbe pokala ATP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Daniil Medvedev | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Rusija se bo v finalu teniškega pokala ATP pomerila z Italijo. Rusi so v polfinalu izločili Nemce z 2:1 v obračunih, Italijani pa so bili boljši od Špancev, brez poškodovanega Rafaela Nadala, z izidom 3:0 v dobljenih dvobojih. Pokal ATP je eden od pripravljalnih turnirjev pred odprtim prvenstvom Avstralije. Igra se na igriščih Melbourne Parka.

Andrej Rubljov je v polfinala proti Nemcu Jan-Lennardu Struffu poskrbel za točko. Izid je bil 3:6, 6:1, 6:2 za Rubljova.

Danil Medvedjev je tudi dobil posamični dvoboj. Po maratonu je ugnal Alexandra Zvereva, ki je imel v drugem nizu težave z bolečinami v hrbtu, s 3:6, 6:3, 7:5.

Igra dvojic tako ni več odločala o ničemer. Jan-Lennard Struff/Kevin Krawietz sta sicer ugnala Jevgenija Donskoja in Aslana Karaceva po podaljšani igri s 6:3, 7:6 (2).

Nemci so pred tem izločili Srbe, lanske zmagovalca premierne izvedbe tega turnirja, za katere je igral tudi Novak Đoković. A se ne bodo pomerili za naslov.

Italija boljša od Špancev, kjer ni igral Nadal

Italija je bila boljša s 3:0 od Špancev, lanskih finalistov. Španija je znova igrala brez poškodovanega prvega zvezdnika Nadala. Pablo Carreno Busta ni bil kos Fabiu Fogniniju, ki je slavil s 6:1, 1:6, 6:4. Roberto Bautista Agut pa je klonil proti Matteu Berrettiniju, ki je zmagal s 6:3, 7:5.

Pablo Carreno Busta/Marcel Granollers sta nato brez boja predala igro dvojic proti Simoneju Bolelliju/Andrei Vavassoriju.

Zaradi pandemije novega koronavirusa so drugo izvedbo pokala ATP pripravili v Melbournu, nastopilo pa je za polovico manj ekip od predvidenih. V skupinskem delu se je pomerilo 12 reprezentanc.

V skupinskem delu so nastopile še ekipe Avstrije, Grčije, Argentine, Japonske, Francije, Kanade in domačin Avstralija.

Felix Auger-Aliassime | Foto: Gulliver/Getty Images Felix Auger-Aliassime Foto: Gulliver/Getty Images Britansko-kanadski finale turnirja Murray River Open

V finalu pripravljalnega turnirja ATP Murray River Open z nagradnim skladom 256.918 evrov pred teniškim grand slalom v Melbournu bosta zaigrala Britanec Daniel Evans (33. igralec sveta) in Kanadčan Felix Auger-Aliassime (21. igralec sveta).

Teniški igralec iz Birminghama je v polfinalu premagal Francoza Jeremyja Chardyja, 66. igralca sveta, s 6:2, 6:2. Tridesetletni Evans bo v svojem tretjem kariernem finalu lovil svoj premierni naslov na turnirjih ATP.

Tudi Auger-Aliassime je za preboj v finale premagal Francoza, številko 80 na jakostni letvici ATP Corentina Mouteta s 6:1, 6:2. Tudi 20-letni Montrealčan bo v sedmem finalu lovil svoj prvi naslov v posamični konkurenci na turnirjih ATP.

Bartyjeva za prvi naslov v letu 2021 z Muguruzovo

Avstralka Ashleigh Barty bo v finalu teniškega turnirja WTA Yarra Valley Classic v Melbournu z nagradnim skladom 369.000 evrov zaigrala proti Španki Garbine Muguruza. Gre za pripravljalni turnir pred prvim turnirjem za grand slam v sezoni, odprtim prvenstvom Avstralije.

Bartyjeva, ki je pred dvema letoma osvojila odprto prvenstvo Francije v Parizu, je v finale napredovala brez boja. Ameriška teniška igralka Serena Williams je takoj po četrtfinalnem obračunu z rojakinjo Danielle Collins odpovedala nastop v polfinalu. Za razlog je navedla poškodbo rame. Williamsova se bo v Melbournu borila za svoj 24. grand slam naslov.

Štiriindvajsetletna Barthyjeva, prva igralka sveta, se bo za svoj deveti naslov na turnirjih WTA pomerila s tri leta starejšo v Caracasu rojeno Muguruzovo.

Španka se je v četrtfinalu predstavnici ZDA Sofii Kenin maščevala za poraz v lanskem finalu OP Avstralije. Muguruzova je nato v polfinalu izgubila le en niz proti Čehinji Marketi Vondroušovi (6:1, 6:0). Španka je zmagovalka dveh turnirjev za grand slam. Leta 2016 je dobila OP Francije, leta 2017 pa Wimbledon. V finalu se bo potegovala za osmi naslov na turnirjih WTA.

Znani sta tudi finalistki turnirja WTA Gippsland Trophy v Melbournu z nagradnim skladom 369.000 evrov. V njem se bosta pomerili Estonska Kaia Kanepi in Belgijka Elise Mertens.

Jannik Sinner | Foto: Reuters Jannik Sinner Foto: Reuters

Italijanski finale v Melbournu

Zmagovalec novega teniškega turnirja ATP z nagradnim skladom 307.862 evrov v Melbournu bo Italijan. Devetnajstletni najstnik Jannik Sinner se bo za svoj drugi naslov na turnirjih ATP pomeril z deset let starejšim rojakom Stefanom Travaglio, ki lovi svoj premierni naslov na turnirjih ATP.

Sinner, ki na lestvici ATP zaseda 36. mesto, je v polfinalu po triurnem maratonu z 2:1 v nizih ugnal 16 mest višje postavljenega Rusa Karena Hačanova z izidom 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4).

Sinner je v osmini finala izločil najboljšega Slovenca Aljaža Bedeneta, ki na lestvici ATP zaseda 58. pozicijo.

Italijanski najstnik je novembra lani pri devetnajstih letih postal drugi najmlajši zmagovalec turnirja ATP. V finalu Sofije, kjer je bil nagradni sklad 320.000 evrov, je premagal Kanadčana Vašeka Pospišila s 6:4, 3:6, 7:6 (3).

Drugi finalist je tudi Italijan Travaglia, ki je bil v dveh nizih boljši od Brazilca Thiaga Monteira s 6:3, 6:4. Travaglia na lestvici ATP zaseda 71. mesto, 26-letni Monteiro pa 83.

* Izidi, pokal ATP:
- polfinale:
Rusija - Nemčija 2:1

Andrej Rubljov (Rus) - Jan-Lennard Struff (Nem) 3:6, 6:1, 6:2;
Danil Medvedjev (Rus) - Alexander Zverev (Nem) 3:6, 6:3, 7:5;
Jan-Lennard Struff/Kevin Krawietz (Nem) - Jevgenij Donskoj/Aslan Karacev (Rus) 6:3, 7:6 (2);

Italija - Španija 3:0
Fabio Fognini (Ita) - Pablo Carreno Busta (Špa) 6:1, 1:6, 6:4;
Matteo Berrettini (Ita) - Roberto Bautista Agut (Špa) 6:3, 7:5;
Simone Bolelli/Andrea Vavassori (Ita) - Pablo Carreno Busta/Marcel Granollers (Špa) b.b.

 

* Melbourne, Great Ocean Road Open, ATP (307.862 evrov):
- polfinale:

Stefano Travaglia (Ita) - Thiago Monteiro (Bra) 6:3, 6:4;
Jannik Sinner (Ita/4) - Karen Hačanov (Rus/2) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4);

* Melbourne, Murray River Open, ATP (256.918 evrov):
- polfinale:

Daniel Evans (VBr/8) - Jeremy Chardy (Fra) 6:2, 6:2;
Felix Auger-Aliassime (Kan/3) - Corentin Moutet (Fra) 6:1, 6:2;

* Melbourne, Gippsland Trophy, WTA (369.000 evrov):
- polfinale:

Elise Mertens (Bel/7) - Naomi Osaka (Jap/2), b.b.;
Kaia Kanepi (Est) - Jekaterina Aleksandrova (Rus/9) 6:3, 7:6 (6);

* Melbourne, Yarra Valley Classic, WTA (369.000 evrov):
- polfinale:

Ashleigh Barty (Avs/1) - Serena Williams (ZDA/5), b.b;
Garbine Muguruza (Špa/6) - Marketa Vondroušova (Češ/8) 6:1, 6:0;

* Melbourne, Grampians Trophy, WTA (200.000 evrov):
- četrtfinale:

Maria Sakkari (Grč/5) - Angelique Kerber (Nem/8) 6:4, 6:2;
Anett Kontaveit (Est/6) - Viktorija Azarenka (Blr/3), b.b.;
Jennifer Brady (ZDA/7) - Barbora Krejčikova (Češ) 7:6 (5), 6:4;
Ann Li (ZDA) - Sorana Cirstea (Rom) 6:3, 6:1.

Aleksander Zverev
Sportal Po Italiji v polfinale tudi Rusija, preobrat Zvereva
Novak Đoković
Sportal Đoković osrečil glasne srbske navijače, Nadalu zagodel hrbet
 
Ne spreglejte