Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
23. 11. 2014,
20.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer Stanislas Wawrinka Richard Gasquet Davisov pokal

Nedelja, 23. 11. 2014, 20.38

8 let, 3 mesece

Roger Federer padel na kolena in se zjokal

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drugi igralec sveta Roger Federer je znova potočil solze. Švicar je v nedeljo poskrbel za zgodovinsko zmago Švicarjev, ki so prvič osvojili prestižni Davisov pokal.

Nedeljski junak je bil nihče drug kotRoger Federer, ki je v odločilnem dvoboju gladko premagal Richarda Gasqueta. Ta dan se ne bo pomnil samo po prvi švicarski zmagi, ampak tudi po novem rekordu. Zadnji dvoboj si je v dvorani Pierre Mauroy ogledalo neverjetnih 27.448 gledalcev, ki so pripravili enkratno navijaško vzdušje.

33-letni Švicar je tako v svojo vitrino dodal zadnjo lovoriko, ki mu je manjkala. Po zadnji točki je Federer padel na kolena in zajokal. "Ne znam povedati, kako srečen sem. Neverjeten občutek. Bil je izjemen dvoboj, vzdušje v dvorani … Bil je lep konec tedna za igranje tenisa," je po dvoboju povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je 15 let čakal na to lovoriko. "Vsi smo garali za to zmago. Še nikoli v 15 letih nismo bili tako blizu. Vesel sem, da sem ostal miren in igral tako, kot sem moral. Vesel sem tudi za vse druge fante v ekipi."

Ta zmaga ni zame

Federer je imel pred prihodom v Francijo kar nekaj težav s poškodbo hrbta, ki jo je staknil na sklepnem turnirju v Londonu. Po tem uspehu ni pozabil na druge člane v ekipi. "Vsi so garali, da so me pripravili za dvoboj. Stan (Stanislas Wawrinka op. p) je v vseh letih prispeval veliko in tudi ta konec tedna je igral zelo dobro. Prav on mi je dal možnost, da sem danes igral odločilni dvoboj. Tega se močno zavedam. Ta zmaga ni zame, ta zmaga je za fante," še povedal Roger, ki je dosegel že 50. zmago v Davisovem pokalu.

Bolj redkobeseden, a prav tako srečen je bil Wawrinka, ki je prvi dan priigral še kako pomembno točko, ko je premagal Jo-Wilfrieda Tsongaja. "Občutek je neverjeten. Super! Vsi vemo, kako lepo je gledati vrhunskega igralca, ki igra vrhunski tenis."

Veliko razočaranje na francoski strani

Če so bili Švicarji presrečni, smo na drugi strani lahko videli poklapane francoske obraze, vendar so na koncu športno priznali poraz. "Igral je zelo hitro. Bil je zelo osredotočen na svojo igro in delal je zelo malo napak. Težko se je bilo kosati z njim. Vsi smo razočarani. Več sem želel doseči že samo zaradi ekipe in enkratnega občinstva. Samo zaradi njih sem si želel igrati še četrti ali peti niz," je po koncu dvoboja povedal Richard Gasquet.

Ne spreglejte