Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
5. 3. 2014,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal

Sreda, 5. 3. 2014, 9.24

8 let

Roger Federer: Nisem prepričan, kako blizu sva si z Rafo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden najboljših teniških igralcev vseh časov Roger Federer je pred dnevi spregovoril o medsebojnih odnosih med teniškimi igralci.

So teniški igralci preveč prijazni drug do drugega? Če bi to vprašanje postavili Rogerju Federerju, bi bil njegov odgovor da. Švicar je v teniški karavani eden najbolj poštenih igralcev in ima verjetno največje število navijačev po vsem svetu. Za revijo GQ Australia pa se je razgovoril o odnosih med igralci in z nekaterimi izjavami presenetil javnost. Predvsem je zanimiv njegov odnos z večnim rivalom Rafaelom Nadalom.

"Nisem prepričan, kako blizu sva si z Rafo. Pravzaprav nisva takšna prijatelja, da bi šla skupaj na večerjo, če me razumete, kaj mislim. Ne kličeva se in ne razglabljava o najinih stvareh. Sicer se vidiva skoraj vsak teden na turnirjih in takrat izkoristiva čas za krajši klepet," razlaga Federer, ki ob tem doda, da se s Špancem srečujeta skoraj celo športno kariero.

Veliko sta že doživela skupaj

"Z Rafo sem v karieri že veliko doživel, od spektakularnih dvobojev do ekshibicijskih dvobojev v Katarju, kjer sva imela priložnost skupaj večerjati. Prav tako dobro poznam njegovo družino, ki je prijetna. Lahko rečem, da sem z Rafo bolj povezan kot na primer z Andyjem Murrayjem ali Novakom Đokovićem," je povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Zanima me, kaj se bo zgodilo, ko bova oba končala športno kariero. Takrat bom dejansko videl, kako dobro se razumeva. Ne vem, ali bova sploh obdržala stike, me prav zanima, kako se bo stvar razvijala," je povedal osmi igralec sveta, ki je konec tedna zmagal na turnirju v Dubaju.

Igralci so preveč prijazni

Če se vrnemo k začetnem vprašanju glede donosov med igralci na turneji ATP. "Mislim, da smo igralci včasih celo preveč prijazni drug do drugega. V preteklosti sem treniral z Lletyonom Hewittom in občudoval sem njegovo tekmovalnost na igrišču. Dokler igralec ostaja v okvirih pravil in fair playa, potem jaz s tem nimam težav," je še za konec povedal 32-letni Švicar, ki bo igral tudi na turnirju masters v Indian Wellsu, kjer je že štirikrat zmagal. Lansko lovoriko pa bo branil Rafael Nadal.

Ne spreglejte