Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
24. 10. 2017,
14.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Roger Federer teniški globus

Torek, 24. 10. 2017, 14.58

6 let, 6 mesecev

Roger Federer lahko že ta konec tedna prehiti Đokovića še v zasluženih milijonih #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer, ki trenutno igra na domačem turnirju v Baslu, bi lahko konec tega tedna dosegel poseben rekord. Švicar bi lahko namreč postal prvi igralec, ki bi s turnirskimi nagradami zaslužil več kot 110 milijonov evrov. Še bolj zanimivo je, kateri dvoboj mu je v dolgi karieri ostal najbolj v spominu.

Roger Federer je tik pred tem, da v zgodovini tenisa zasluži največ. Federer do konca sezone potrebuje eno turnirsko zmago, do konca letošnje sezone pa ga ločijo še trije turnirji. Trenutno je v vodstvu Novak Đoković, ki je prvi igralec, ki je s turnirskimi nagradami zaslužil več kot 100 milijonov evrov.

Srbski zvezdnik letos ni imel najboljše sezone, potem ko se je ubadal s poškodbami. Po turnirju v Wimbledonu se je zaradi poškodbe komolca odločil, da predčasno konča sezono. Po zadnjih informacijah se bo 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam na igrišča vrnil konec decembra, ko bo igral na turnirju v Abu Dabiju.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

110 milijonov lahko preseže že v domačem Baslu

Po drugi strani ima Roger Federer letos izjemno uspešno sezono. Švicar je v svojo vitrino pospravil šest turnirskih lovorik, med njimi sta tudi OP Avstralije in Wimbledon. Devetnajstkratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam ne manjka veliko, da preseže vrtoglavi znesek. To mu lahko uspe že z zmago na domačem turnirju. Federer bi s turnirsko zmago v Baslu prejel približno 396 tisoč evrov in s tem postal prvi igralec, ki bi zaslužil več kot 110 milijonov dolarjev.

Četudi mu ne uspe zmagati v Baslu, mu ostajata možnosti na turnirju serije masters v Parizu in na finalnem turnirju v Londonu, kjer se bo zbralo osem najboljših igralcev te sezone.

Igralec Zaslužki v ameriških dolarjih
Roger Federer 109.805.403
Novak Đoković 109.387.410
Rafael Nadal 91.199.322
Andy Murray 60.807.644
Pete Sampras 43.280.489
Andre Agassi 31.152.975
David Ferrer 30.760.436
Stan Wawrinka 30.623.544
Tomas Berdych 28.220.153
Boris Becker 25.080.956
Vir: Forbes

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Kateri dvoboj ga je najbolj zaznamoval v zadnjih 20 letih?

Roger Federer je dolgoletni karieri doživel že kar nekaj legendarnih dvobojev, ki bodo za vedno zapisane v teniške knjige. Šestintridesetletnik je do zdaj zmagal na 94 turnirjih.

Predvsem zanimivo je bilo slišati, kateri dvoboj mu je v vseh teh letih najbolj ostal v spominu. To je prvi dvoboj proti Petu Samprasu leta 2001 v četrtem krogu Wimbledona. Takrat je še dokaj neznani Federer pod hladno prho poslal prvega nosilca turnirja in na svetovni teniški sceni prvič resneje opozoril nase.

"To je bilo prvič in zadnjič, da sem proti Petu igral na osrednjem igrišču. Prav tako se rad spominjam finala Wimbledona, ko sem zmagal proti Marku Philippoussisu. Takrat sem postal zmagovalec Wimbledona, kaj bi si lahko še želel? Prav tako ne morem izpustiti zmage na OP Francije 2009 in zmage na OP Avstralije leta 2017," je na novinarski konferenci povedal eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

Ne spreglejte