Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
6. 1. 2016,
10.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rafael Nadal Zinedine Zidane Rafael Benitez Real Madrid Doha

Sreda, 6. 1. 2016, 10.01

6 let, 6 mesecev

Rafael Nadal: Zidane si zasluži mesto trenerja pri Realu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je v torek zakorakal v novo sezono. V prvem dvoboju ni šlo vse tako gladko, kot so nekateri pričakovali.

Rafael Nadal ima ogromno ur treninga za seboj. Po lanski, zanj neuspešni sezoni, letos pričakuje, da bo v novi sezoni igral bolj konstantno in na višji ravni kot v letu 2015. Španec trenutno igra na turnirju v Dohi, kjer je postavljen kot drugi nosilec turnirja. V torek se je v uvodnem krogu pomeril z rojakom Pablom Carreno-Bustaom, 67. igralcem sveta.

Dišalo je že po senzaciji

Dvoboj, ki je trajal nekaj več kot dve uri, se je končal po treh nizih. V prvem nizu pa za petega igralca na svetovni lestvici ni šlo vse po načrtih. Še več, prvi niz je Nadal izgubil po podaljšani igri. V njegovi igri je bilo preveč neizsiljenih napak in dišalo je po senzaciji. Vendarle se je Majorčan v nadaljevanju dvoboja zbral in naslednja dva niza dobil v eni uri in osmih minutah. Dvoboj se je končal z izidom 6:7 (5), 6:3, 6:1.

"Na začetku dvoboja sem imel priložnosti, ki jih nisem znal izkoristiti. Na začetku drugega niza sem spremenil način igre. Igral sem agresivnejše in bolj napadalno … Zelo vesel sem, da mi je med dvobojem uspelo spremeniti dinamiko igre. Mislim, da sem na koncu dvoboja dobro igral," je Nadal na kratko opisal prvi uradni dvoboj v novi sezoni.

Sprememba je bila potrebna

Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je znan kot velik ljubitelj nogometa in je tudi velik navijač nogometnega kluba Real iz Madrida, čeprav je njegov stric Miguel Angel pred leti igral za Barcelono.

Pri Realu je bilo v zadnjih dneh precej burno, saj je nekdanji nogometni zvezdnik Zinedine Zidane na trenerskem stolčku zamenjal Rafaela Beniteza. Nadal je na novinarski konferenci razkril svoje mnenje. Kot je povedal, pozdravlja to spremembo, ob tem pa mu je žal tudi za Rafaela Beniteza. Španec verjame, da bo Zidane pravi trener za ekipo Galaktikov.

"Poznam ga. Je izredna oseba in menim, da si zasluži mesto trenerja pri Realu. On predstavlja zgodovino športa, nogometa in nogometnega kluba Real iz Madrida. Njemu bo uspelo vzpostaviti harmonijo med igralci. Želim mu vse najboljše," je razkril 29-letni Španec, ki je nekaj besed namenil tudi zdaj še bivšemu trenerju in njegovemu soimenjaku Rafaelu Benitezu. "Morda mu ni uspelo doseči tistega, ki ga je pričakoval. Težko je začeti nov projekt, nekaj mesecev pozneje pa se moraš posloviti. Žal mi je zanj, vendar je sprememba bila potrebna," je sklenil Nadal.

Ne spreglejte