Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
14.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

ATP Rafael Nadal

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 14.08

6 let, 6 mesecev

Rafael Nadal od "jezikave" ministrice zahteva 100 tisoč evrov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Rafael Nadal

Se še spomnite, kako je leta 2016 Roselyne Bachelot, nekdanja francoska ministrica za šport, obsodila Rafaela Nadala, da se je med letoma 2012 in 2013 dopingiral? Nadalu je takrat prekipelo in se je odločil za tožbo.

V petek je bila v Parizu obravnava na prvi stopnji, kjer so odvetniki Rafaela Nadala zahtevali 100 tisoč evrov odškodnine. "Komentarji Bachelotove so bili ostri, sploh glede na njen pretekli položaj," je na pariškem sodišču povedal Patrick Maisonneuve, odvetnik Rafaela Nadala.

Roselyne Bachelot | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Odvetnik nekdanje ministrice: Če bo obtožena, bo plačala en evro

Obeh, tako Rafaela Nadala, ki je ta teden igral na turnirju serije Masters v Šanghaju, kot tudi Roselyne Bachelot, ni bilo na obravnavi. Maisonneuve je med drugim dejal, da bi imele izrečene besede lahko hude posledice na obstoječe in morebitne nove sponzorje Rafaela Nadala. Prvi igralec sveta je med drugim svojega odvetnika prosil, da naj razkrije njegove dopinške teste. Nadal v tistem obdobju ni odigral niti enega dvoboja, potem ko ni igral zaradi poškodovanega kolena.

Izjava Rafaela Nadala:
"Zelo trdo sem garal od svojega petega leta, da sem dosegel te uspehe. Vedno sem šel v pravo smer, vedno sem treniral s strastjo in ljubezni do te igre. Nekajkrat sem slišal za podobne komentarje in to je zadnjič, ker jo bom tožil. Sit sem teh stvari. Nekajkrat se nisem odzval, a zdaj nič več. Vem, kako sem garal, da sem danes tukaj. Da slišimo takšne besede od resne osebe, ki je bila nekdaj ministrica velike države, kot je Francija … Zdaj jo bom tožil in v prihodnosti bom tožil vsakogar, ki bo komentiral kaj takega. Sit sem tega," je lani izjavil 16-kratni zmagovalec turnijev za grand slam.

Odvetnik Roselyne Bachelot Olivier Chappuis je svojo stranko branil, da naj bi te besede izrekla na podlagi izjavi teniških igralcev Christophe Rochus in Daniela Köllererja. "Kateri sponzor je zapustil Nadala? Noben. Če bo Roselyne Bachelot obtožena, bo plačala en evro," je še povedal odvetnik nekdanje francoske ministrice.

Denar od tožbe bo Nadal dal v dobrodelne namene. | Foto: Guliverimage/Getty Images Denar od tožbe bo Nadal dal v dobrodelne namene. Foto: Guliverimage/Getty Images

Denar bo dal v dobrodelne namene

Sodišče bo o primeru odločilo 16. novembra, vendar se lahko Bachelotova na to pritoži. Nadal je lani aprila izjavil, da bo morebitni znesek, ki bi ga dobil od tožbe, dal v dobrodelne namene. Rafael Nadal je v svoji športni karieri samo s turnirskimi nagradami zaslužil 91 milijonov dolarjev (77 milijonov evrov).

Rafael Nadal v letošnji sezoni igra izjemen tenis. Enaintridesetletni Rafa je v letošnji sezoni zmagal na šestih turnirjih, od tega je dobil dva turnirja za grand slam (OP Francije in OP ZDA). Na podlagi teh rezultatov pa se je eden od najboljših igralcev vseh časov povzpel na prvo mesto svetovne lestvice in vse možnosti ima, da sezono konča na prvem mestu. Edini, ki ga lahko še ogrozi, je Roger Federer.

Ne spreglejte