Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
14. 2. 2016,
12.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rafael Nadal ATP Buenos Aires

Nedelja, 14. 2. 2016, 12.37

8 let

Rafael Nadal izgublja, a ga to še vedno ne skrbi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rafael Nadal je vedno veljal za fizično dobro pripravljenega igralca. Kot kaže, pa se tudi njemu že poznajo zrela športna leta. Po porazu v Buenos Airesu je Španec tožil zaradi visoke vlažnosti.

Rafael Nadal je na turnirju v Argentini v polfinalu doživel nov boleč poraz, potem ko ga je po izenačenem dvoboju in treh nizih premagal mladi Avstrijec Dominic Thiem. Nadal je imel v deseti igri tretjega niza celo žogico za zmago, a je ni izkoristil. Na koncu je o zmagovalcu odločala podaljšana igra, ko je več zbranosti pokazal Thiem.

Razlogov za zaskrbljenost ni

To je bil za Nadala, ki je v Buenos Airesu branil lansko turnirsko zmago, še en boleč poraz. Letos je moral na OP Avstralije kovčke pakirati že po prvem krogu. Od tam je odšel domov, kjer se je zagrizeno pripravljal na nadaljevanje sezone, a pravih rezultatov ni in ni. Kljub porazu se Majorčan ne vznemirja.

"Nisem zaskrbljen, ker nisem igral slabo. Naredil sem nekaj dobrih stvari in odigral nekaj dobrih 'winnerjev'. Morda bi moral storiti manj neizsiljenih napak, še posebej pri forhendu. Bilo je tudi premalo konstantnosti v moji igri. Mislim, da sem imel več možnosti, da zmagam. Manjkala mi je le ena točka. Prezgodaj je za oceno. Bil sem v položaju, ko bi lahko igral še v enem finalu. Na turnirju v Dohi sem se prebil do finala, medtem ko mi tukaj ni uspelo," je povedal peti igralec sveta.

Ve, da v Riu ne bo nič lažje

Tudi tokrat je Rafa tožil nad pogoji, ki vladajo v Argentini. "Lahko sem prišel do polfinala, vendar sem imel težave s prilagajanjem na ekstremne pogoje. Počutil sem se bolj utrujenega kot sicer, morda zaradi pomanjkanja kontinuitete. Vem, da v Riu de Janeiru ne bo nič lažje, zato se moram privaditi na takšne pogoje."

Veliko bolj zadovoljen po dvoboju je bil Dominic Thiem, ki bo v finalu igral proti Špancu Nicolasu Almagru. "Uresničile so se mi sanje, potem ko sem premagal najboljšega igralca vseh časov na pesku. On je legenda in eden najboljših igralcev vseh časov. Nekaj posebnega je, ko igraš proti največjim igralcem. Premagati njega so zame res uresničitev sanj. Proti njemu moraš biti agresiven, če enkrat začneš delati napake, nimaš nobenih možnosti za zmago," je po veliki zmagi povedal 22-letni Avstrijec.

Ne spreglejte